Šport > Zimski športi
1925 ogledov

Kitzbühel zahteval še eno žrtev

Max Franz Epa
Brez nastopa na svetovnem prvenstvu.

Avstrijski alpski smučar Max Franz si je na današnjem smuku za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu zlomil kost v desni peti, so sporočili iz avstrijskega smučarskega tabora. Njegova rehabilitacija bo dolga šest do osem tednov, kar pomeni, da ne bo nastopil na bližnjem svetovnem prvenstvu med 5. in 17. februarjem v švedskem Areju.

Franz je na zadnjem svetovnem prvenstvu v švicarskem St. Moritzu 2017 osvojil bronasto kolajno, pred njim sta se uvrstila le Švicar Beat Feuz in Kanadčan Erik Guay.

Martin Čater Kitzbühel Smuk Šport Paris ukrotil Streif, Čater dobil nekaj točk

V tej sezoni je 29-letni Celovčan dosegel dve zmagi na tekmah za svetovni pokal, najprej je slavil na smukaški preizkušnji v kanadskem Lake Louisu, nato pa še na superveleslalomski tekmi v ameriškem Beaver Creeku.

Na sloviti progi Streif jo je danes sicer skupil tudi Alexander Köll. Nesrečnega Šveda so s prizorišča odpeljali s helikopterjem.

Alexander Köll Kitzbühel Foto/Video Šport Grd padec v Kitzbühlu, Kölla odpeljali s helikopterjem

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.