Šport > Zimski športi
96 ogledov

Kitzbühelska klasika Nemcu, brez točk Slovencev

Linus Strasser Profimedia
Nemec Linus Strasser je zmagovalec slaloma v Kitzbühelu.

Drugo mesto je na koncu vpisal Šved Kristoffer Jakobsen, ki je vodil po prvi vožnji. Na tretjo stopničko je na koncu stopil Švicar Daniel Yule, sicer drugi po prvi vožnji. Nemcu Strasserju je uspela odlična druga vožnja (po prvi je bil četrti z 0,40 sekunde zaostanka), s katero je vrgel rokavico trem najboljšim s prve vožnje. Na koncu se mu je najbolj približal Šved Jakobsen, a je bil kljub odličnemu spodnjemu delu za 14 stotink sekunde prekratek. Daniel Yule je na tretjem mestu zaostal za 20 stotink sekunde, Manuel Feller na četrtem pa je zaostal že bistveno več, in sicer 79 stotink sekunde.

Slovenca Štefan Hadalin in Tijan Marovt sta odstopila že v prvi vožnji. Slovenca se v finalno vožnjo nista uvrstila še na petem slalomu v sezoni. Na novo priložnost ne bo treba dolgo čakati. V sredo bo na sporedu nočni slalom pod žarometi v Garmisch-Partenkirchnu, dan prej bo nočni veleslalom, prav tako pod žarometi, na katerem bo glavni slovenski favorit Žan Kranjec, ki je bil tretji na obeh veleslalomih v Alta Badii.

Izidi:

1. Linus Strasser (Nem) 1:40,36 
2. Kristoffer Jakobsen (Šve) + 0,14
3. Daniel Yule (Švi) + 0,20
4. Manuel Feller (Avt) + 0,79
5. Dave Ryding (VB) + 0,96

Štefan Hadalin in Tijan Marovt (oba Slo) sta odstopila v prvi vožnji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.