Šport > Zimski športi
21 ogledov

Kline visoko, a ni bil najboljši Slovenec

Boštjan Kline EPA Boštjan Kline
Na superveleslalomu je za favorita veljal Kjetil Jansrud, ki pa mu ni uspelo priti do četrte zaporedne zmage na domači progi. Zmagal je Peter Fill, med deseterico pa sta bila tokrat dva Slovenca.

Boštjan Kline je na olimpijski progi iz leta 1994 v zadnjih dveh dneh na smukaških preizkušnjah prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu in sedmega mesta, tokrat pa se je na superveleslalom podal s številko 2.

Kline se je na progo podal tako le za Švicarjem Carlom Janko in ga v cilju premagal za skoraj sekundo. Nekoliko je proti tekmecu izgubil le od tretjega do četrtega merjenja časa. Tudi naslednji smučarji so zaostajali za Mariborčanom.

Kot deveti je startal Kjetil Jansrud, ki je sicer slavil že na zadnjih treh superveleslalomih v Kvitfjellu (2014, 2015, 2016), Slovenca pa je premagal za 26 stotink. Ob njegovem nastopu je bila sicer boljša vidljivost, s tem pa je imel na progi boljše pogoje kot Kline. Oba je nato premagal Italijan Peter Fill (-0,48).

Kljub boljšim pogojem je tik za Klinetom nato zaostal olimpijski prvak v smuku Avstrijec Matthias Mayer, z zmagovalnega odra pa je Štajerca potisnil domačin Aleksander Aamodt Kilde. Klineta so kasneje prehiteli še svetovni prvak Erik Guay, Beat Feuz in Hannes Reichelt. Avstrijec je za Fillom zaostal za desetinko.

A Kline je tokrat moral priznati premoč tudi rojaku Martinu Čatarju. Ta je potrdil dobro formo v zadnjem času. Pri prvem merjenju časa je bil s številko 26 celo hitrejši od Filla, pri drugem je zaostajal 15 stotink, do cilja pa si je nabral 44 stotink zaostanka in se uvrstil tik pred Jansruda in Klineta.

Tudi Klemen Kosi je nastopil zelo solidno, s številko 30 je bil ob prihodu v cilj 21. in so se mu tako nasmihale prve točke v superveleslalomu v tej sezoni. Na koncu je zasedel 28. mesto, Rok Perko pa je odstopil.

"Že smuka sta mi kar dobro uspela. So bile še napake vmes. Glede na to, da ne veljam za najboljšega drsalca, sem kar dobro vozil. Danes pa sem bil že na vrhu zelo hiter. Imel sem tudi prednost. Vse se je poklopilo, tudi sam sem deloval tako, kot je treba. Imel sem malo treme, ker sem štartal v top 30. Zdelo se mi je malo drugače, ampak sem se znal umiriti in iti iz starta ven na polno in tudi na progi. Predstava je bila skoraj brezhibna, nekaj napakic je bilo, ena v spodnjem delu, ki pa ni toliko vplivala na čas, kolikor se mi je zdelo na progi," je dejal Čater in pohvalil delo organizatorjev, ki so vrhunsko pripravili progo, vzhičen pa je bil tudi od dejstvu, da je prehitel Jansruda in to v njegovi dnevni sobi: "Da sem pred takim šampionom, ki je že celo sezono vrhunski, je za mene res vrhunski dosežek."

Superveleslalom, Kvitfjell:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.