Šport > Zimski športi
53 ogledov

Kline zapravil priložnost na ljubem terenu

boštjan kline EPA
Četrti moški smuk v sezoni so zaznamovali hudi padci.

Boštjan Kline, ki je pred skoraj letom dni prav na tem prizorišču z drugim mestom vpisal najboljši dosežek na smukih, se je na progo pognal s startno številko 2 in po dveh dobrih vmesnih časih odstopil. S tem je zapravil priložnost za dobro uvrstitev na prizorišču, ki mu sicer zelo ustreza.

Glede na spremenjen program in še dodaten smuk so alpski smučarji ostali brez enega treninga, zahtevno progo pa so tako lahko pred tekmo preizkusili le enkrat, kar bi lahko bil tudi razlog za padce. Smuka ni zvozil Američan Steven Nyman, ki ga je vrglo v zaščitno mrežo, tekmo so po padcu prekinili. Američana so imobilizirali ter v dolino prepeljali s helikopterjem.

Takoj po prekinitvi in daljšem čakanju pa je bil zelo dober Američan Travis Ganong ter z najhitrejšim časom pripeljal v cilj. Do takrat vodilnega Norvežana Kjetila Jansruda je prehitel za 38 stotink sekunde in ga potisnil na drugo mesto, Italijan Peter Fill je zdrsnil na tretjem mesto z zaostankom 52 stotink sekunde, Avstrijec Hannes Reichelt pa je pristal pod stopničkami na četrtem mestu (+0,59).

Med žrtvami tehnično in fizično zahtevnega smuka je bil tudi lanski zmagovalec Kilde. Najhitrejši na edinem treningu pred današnjim smukom ni zvozil ovinka pred Kramerjevim skokom, z veliko hitrostjo je zadel z desno roko vrata ter dobil kar močan udarec s palico vrat po roki.

Na Kramerjevem skoku je izgubil ravnotežje Erik Guay. Kanadčana je katapultiralo v zrak in je s spektakularnim skokom priletel na podlago, na srečo je pristal na hrbtu brez hujših posledic. Po padcu je ob ploskanju navijačev v ciljni areni prismučal v cilj.

Večjo smolo je imel Francoz Valentin Giraud Moine s startno številko 20, ki mu je po skoku vzelo smučko in ga je obrnilo ter je ob veliki hitrosti pristal v mreži, z vidnimi bolečinami in verjetnim zlomom noge. Po padcu Francoza so smuk znova prekinili.

Slovenski smukači so na koncu osvojili eno točko s 30. mestom Klemna Kosija, Rok Perko je bil 43. med 44. uvrščenimi, Martin Čater pa ni prismučal do cilja.

Svetovni pokal, smuk (M), izidi:

Komentarjev 1
  • matermila 17:31 27.januar 2017.

    Vsak od teh pogumnih fantov,ki stopi na štart proge za smuk,dobro ve kaj se lahko zgodi prav vsakemu izmed njih.Res so korajžni,vsaka jim čast.