Šport > Zimski športi
20 ogledov

Klinec druga v Oberstdorfu

Ema Klinec Oberstdorf EPA
Na tekmi svetovenga pokala je Ema Klinec zaostala le za nepremagljivo Japonko.

V prvi seriji tekme za svetovni pokal smučarskih skakalk v Oberstdorfu je svoje delo odlično opravila Eva Klinec. Z najdaljšim skokom serije, dolgim 127,5 metra je za tri točke zaostala le za nepremagljivo Japonko Saro Takanashi, ki je z nižjega zaletišča skočila 3,5 metra manj.

Na tretje mestu je bila po polovici tekme Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, ki pa je zaostajala več kot 12 točk za Klinčevo. Druga najboljša Slovenka je bila Špela Rogelj na 19. mestu, Maja Vtič je bila 20., v finale pa sta se uvrstili še Nika Križnar s 27. in Urša Bogataj s 30. dosežkom prve serije. Izpadla je Eva Logar (34.).

V drugi seriji je Vtičeva pokazala svoj pravi obraz in prepričljivo prevzela vodstvo, za njo pa so nato zaostale številne tekmovalke. Ob skoku Eme Klinec je vodila Rusinja Irina Avakumova, mlada Slovenka pa je zaradi velike prednosti iz prve serije za vodstvo potrebovala skok okoli 110 metrov. Klinčeva je doskočila pri 115,5 metra.

Sledil je še nastop Takanashijeve, ki po pričakovanjih ni storila napake, s 129 metri pa je znova povsem potolka konkurenco. Na koncu je imela Japonka 29,1 točke prednosti pred Slovenko. Vtičeva je osvojila 13. mesto, Rogljeva 22., Bogatajeva 27. in Križnarjeva 29.

"Pred tekmo v snežnem metežu sem razmere primerjala z lansko tekmo na Japonskem. Takrat sem bila slaba, tukaj pa sem si dejala, da se to ne sme ponoviti. Razmere sem odmislila, prvi skok mi je res fantastično uspel. Drugi je bil bolj povprečen, a prednost je bila dovolj velika, da sem zadržala drugo mesto. Vsekakor bom naprej vse gradila na prvem skoku. Večja skakalnica v Oberstdorfu mi je zelo všeč, saj ima oster radius, če se pripelješ dovolj dobro, lahko začutiš noge, kar meni ustreza. Hvala mojim navijačem iz Poljan za fantastično spodbudo, upam, da bo ta uspeh spodbudil tudi druge, da se pridruži tej ekipi, ki me spremlja," je po tekmi dejala Klinčeva.

Svetovni pokal, Oberstdorf:

Komentarjev 1