Šport > Zimski športi
31 ogledov

''Končno imam občutek, da je zima''

tina maze cortina d'ampezzo twitter Reševalni pas/Twitter
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je preko Twitterja sporočila, da je zaradi novozapadlega snega odpovedan tudi današnji smuk v Cortini d'Ampezzo.

Zaradi novozapadlega snega so prireditelji ženskih tekem svetovnega pokala v italijanski Cortini d'Ampezzo po soboti odpovedali tudi današnji ženski smuk, je davi preko Twitterja sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis). ''V Cortini premočno sneži, da bi lahko izpeljali tekmo, a končno imam občutek, da je zima. Lep dan vam želim,'' je na Twitterju zapisala Mazejeva.

Fis je odločila, da bodo tekme v Cortini od četrtka, 23. januarja, do nedelje, 26. januarja. V sredo bo najprej trening smuka, v četrtek superveleslalom, v petek pa še smuk, obakrat namesto odpadlih tekem ta teden v Cortini. Namesto odpovedanih tekem v Garmisch-Partenkirchnu bosta v soboto še smuk in v nedeljo superveleslalom.

Spored tekem:

Sreda, 22. 1.: ob 10.30 trening smuka
Četrtek, 23. 1.: ob 10.15 superveleslalom (namesto odpadle tekme v Cortini)
Petek, 24. 1.: ob 10.15 smuk (namesto odpadle tekme v Cortini)
Sobota, 25. 1.: ob 10.15 smuk (namesto odpadle tekme v Garmischu)
Nedelja, 26. 1.: ob 12.00 superveleslalom (namesto odpadle tekme v Garmischu)

Odpoved moških tekem v Garmisch-Partenkirchnu

Mednarodna smučarska zveza je sporočila, da je morala zaradi pretoplega vremena, ki so preprečile pripravo proge, odpovedati tudi tekmi alpskih smučarjev v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Pred tem so bile v tem zimskošportnem centru odpovedane ženski tekmi, ki ju bodo konec prihodnjega tedna pripravili v italijanski Cortini d'Ampezzo. Fis je sporočila, da bo tekmi v Garmischu nadomestil švicarski St. Moritz

Še vedno pa ni znano, kje bosta nadomestni tekmi z mariborske zlate lisice. Slalom in veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev so morali na Pohorju zaradi pomanjkanja snega odpovedati. Zdaj prirediteljem ostane le še upanje, da bo tekmovanje morda prevzela Kranjska Gora, vendar tudi tam v teh dež še dodatno krči že tako tanko snežno odejo.

Spored tekem:

Sobota, 1. 2.: ob 11.45 smuk
Nedelja, 2. 2.: ob 10.30/13.30 veleslalom

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.