Šport > Zimski športi
7 ogledov

Končno obnova Pokljuke

Objekt bo zgrajen z izdatno pomočjo evropskih skladov. Žurnal24 main
ŠD Pokljuka in Smučarska zveza Slovenije sta v sredo prejeli gradbeno dovoljenje za izgradnjo novega večnamenskega centralnega objekta na biatlonskem stadionu na Rudnem polju.
 

Pokljuška vas

V drugi fazi gradnje naj bi postavili tudi t.i. Pokljuško vas, naselje 24 tradicionalnih pokljuških hišic namenjenih za prenočevanje.

Obstoječi montažni objekt, ki je bil postavljen za potrebe pokljuškega SP v biatlonu leta 2001, že davno ne ustreza več zahtevanim kriterijem in merilom, obenem pa zaradi svoje starosti in specifične namembnosti že kaže znake iztrošenosti. Novi objekt bo tako stal na mestu zdajšnjega. Prenovitev športnega centra je nujna predvsem zato, da bo Slovenija lahko obdržala biatlonsko tekmo najvišjega svetovnega ranga tudi v prihodnje, saj se A licenca IBU Pokljuki izteče letos.

Novi objekt naj bi tekmo za Svetovni pokal v biatlonu gostil že leta 2009. V prvi vrsti bo obsegal vse potrebno za organizacijo tekme na tako visokem nivoju, kasneje pa bodo med drugim dogradili še rolkarsko stezo, osvetlitev in ostalo tehnično infrastrukturo. Nekoč bo tam stala tudi t.i. Pokljuška vas , 24 tradicionalnih pokljuških hišic za prenočevanje.

Prenovljena Pokljuka © biathlon-pokljuka.com

 


"Projekti so znani, zdaj smo končno dobili dokumentacijo, s katero bomo na ministrstvu, fundaciji za šport in evropskih skladih lahko kandidirali za potrebna sredstva, saj sami teh naložb ne zmoremo. Prepričan sem, da bomo z deli začeli spomladi in da bomo imeli vsaj toliko urejen nov center, da bo gostil tekme naslednje leto. Računamo na velik delež evropskih sredstev," je za zurnal24.si povedal direktor organizacijskega komiteja Pokljuka Borut Nunar .

Sicer pa bodo v letošnji zimski sezoni tekme Svetovnega pokala na Pokljuki potekale med 13. in 16. decembrom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.