Šport > Zimski športi
17228 ogledov

Konec olimpijskih sanj: zlomljena vretenca in sesuto koleno

manuel schmid Epa
Priprave na novo sezono alpskega smučanja so se končale tragično za nemškega specialista za hitre discipline.

Prihajajoča olimpijska sezona se je za nemškega alpskega smučarja Manuela Schmida (27) končala, še preden se je začela. Specialist za hitre discipline se je huje poškodoval na treningu na ledeniku nad švicarskim Saas-Feejem.

"Utrpel sem več zlomov hrbtenice in potreboval bom operacijo kolena. Sezone je zame že konec," je na družbenih omrežjih sporočil nemški smučar.

O podrobnostih padca je spregovoril njegov brat Alex Schmid, prav tako profesionalni alpski smučar. "Ne vem točno, kaj se je zgodilo, ker me ni bilo na ledeniku. Imam samo informacije iz druge roke. Nesreča se je zgodila med treningom smuka v zelo zahtevnih pogojih. Na položnem delu je bila manjša izboklina, zagrabilo mu je smučko in padca ni bilo več moč preprečiti," je povedal.

Diagnoza je bila naravanost brutalna. Schmid je kljub zračnemu telovniku utrpel hude poškodbe prsnih vretenc ter strgane križne in notranje vezi v desnem kolenu.

Poškodovani sklep so mu že operirali v bolnišnici v Münchnu, okrevanje pa naj bi se po predvidevanjih razvleklo na osem do devet  mesecev.

"Glede na vse okoliščine je še kar v redu, a to je velik udarec zanj. Res sem mu privoščil zdravo sezono. Počutil se je dobro in bil je zelo motiviran. Po dolgem času je smučal brez kakršnihkoli težav," je še povedal smučarjev brat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Schmid (@alex._.schmid)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.