Šport > Zimski športi
15 ogledov

Konec upov: Maribor brez Zlate lisice

zlata lisica maribor slalom Saša Despot
Po seji organizacijskega odbora Zlate lisice je jasno, da letošnje jubilejne 50. tekme svetovnega pokala alpskih smučark ne bo gostil Maribor.

Organizatorji so sicer do zadnjega odlašali s končno odločitvijo, toda vremenske razmere so enostavno preslabe, da bi Maribor letos lahko gostil Zlato lisico. Prirediteljem ostaja le še upanje v Kranjsko Goro, kjer pa je že tako tanko snežno odejo v zadnjih dneh namočil še dež.

"Zlate lisice v Mariboru ne bo. Vreme je pretoplo, te dni še dežuje, izvedba tekmovanja ne bo mogoča. Zdaj moramo počakati do ponedeljka, da bomo videli, kaj bo napovedano deževje čez konec tedna naredilo v Kranjski Gori, potem pa bomo sklenili, ali tekmo selimo na Gorenjsko. Več bo tako znano v ponedeljek zvečer," je za STA povedal generalni direktor organizacijskega odbora Zlate lisice Srečko Vilar.

Kontrola niti ni potrebna

Maribor bi moral tekmo za Zlato lisico gostiti 1. in 2. februarja, drugi teden je za 23. januar napovedana snežna kontrola, vendar v Mariboru trenutno ni česa kontrolirati, saj snega ni, v kratkem pa tudi niso napovedane ohladitve, ki bi omogočale izdelavo umetnega snega.

V zadnjih štirih letih se je trikrat zgodilo, da tekme za Zlato lisico ni bilo v Mariboru. Dvakrat so jo prevzeli v Kranjski Gori, enkrat pa je bila odpovedana.

Komentarjev 2
  • Undertaker 17:54 17.januar 2014.

    a se ti booooooooooooooogi bojevniki plemena čuj nič ne smilijo :-)?

  • Presvetli 17:50 17.januar 2014.

    Jaz pa v jok,pa na drevo.