Šport > Zimski športi
44 ogledov

Kos ne vidi razloga za paniko

pokljuka Žurnal24 main
Slovenski biatlonci na domačih tekmah na Pokljuki niso izpolnili pričakovanj, a trener Tomaž Kos poudarja, da ni razloga za preplah.

Za biatlonci je prednovoletni del sezone svetovnega pokala, ki se je zanje končal na Pokljuki. Za slovensko reprezentanco se ni izšel po načrtih, Jakov Fak in Teja Gregorin denimo ne najdeta pravih občutkov in forme, glavni trener Tomaš Kos pa bo izbrance do januarja skušal vrniti na stara pota, najprej s počitkom.

Fak in Gregorinova sta upala, da bosta rezultatsko krivuljo obrnila navzgor doma na Rudnem polju, a jima to ni uspelo, še najbolj zadovoljen je bil rekonvalescent Klemen Bauer, ki je nastopil na vseh treh tekmah in končal na 18., 21. in 30. mestu.

"Pričakovanja so bila višja. Ni nam uspelo doseči vrhunskega rezultata. Želeli smo si več. Decembrski del poteka v istem ritmu. Ne bi ga ocenil kot katastrofo. Nekaj rezultatov je bilo solidnih. Tisto, kar smo si želeli in načrtovali, se ni izšlo. Pri vseh tekmovalcih ni prišlo do rezultata, ki so ga sposobni narediti," je tri tekmovalne vikende ocenil češki strokovnjak.

V soboto se je češki strokovnjak usedel z vodstvom slovenskega biatlona, se pogovoril o dosedanjem poteku sezone in ciljih za naprej. "Ni bilo kriznega sestanka, ampak skupni pogovor, ki smo ga morali imeti. Letos se nam še ni uspelo skupaj pogovoriti. Dorekli smo skupne načrte, kaj nas čaka. Vsak je povedal, kaj si misli. Cilji so, da smo boljši iz tekme v tekmo, glavni pa je zdaj marčevsko svetovno prvenstvo."

Fak in Gregorinova sta v dneh na Pokljuki kot morebiten vzrok slabših rezultatov izpostavila pretreniranost. Kljub temu to ni sprožilo dvomov v Kosa in njegov strokovni štab, ki je sicer od letošnje sezone nov; Kos se je namreč prav letos spet vrnil v Slovenijo kot trener.

"Trdim in prepričan sem, da je bil trening sestavljen dobro. Dobro smo trenirali, ne preveč. Nekateri so mogoče res začeli prezgodaj obremenjevati telo. Moramo se spočiti. Fizično in psihično. Za nekaj dni moramo odmisliti biatlon. Prioriteta je počitek, potem bomo videli, kako naprej, v kakšnem stanju bo organizem posameznikov po tem." Pomemben pa bo tudi psihični premor, saj so Slovenci na posameznih tekmah že pokazali solidno pripravljenost, a boljši tekmovalci na nobeni od njih niso sestavili dobrega nastopa v celoti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.