Šport > Zimski športi
29951 ogledov

Kos razkril, kakšna drama se je odvijala tik pred začetkom tekmovanja

Lovro Kos v Lahtiju Epa
Lovro Kos je veliki zmagovalec petkove preizkušnje v Lahtiju. Čeprav se je zdelo, da je na Finskem šlo vse gladko, pa, kot je sam razkril, temu ni bilo tako.

Slovenski orel Lovro Kos je izkoristil odlične razmere v drugi seriji petkove preizkušnje v Lahtiju in se s skokom, dolgim 134 metrov, veselil druge zmage v svetovnem pokalu. Po zmagi je bil razumljivo izjemno zadovoljen, opaziti je bilo mogoče tudi njegov značilni nasmešek do ušes. 

"To je izjemen občutek, sploh drugi skok je bil ekstremno dober, zaradi česar sem seveda zelo zadovoljen. Razmere so bile tokrat na moji strani," je v prvi izjavi za organizatorje tekmovanja dejal Kos. "Super začetek vikenda. Še druga zmaga v svetovnem pokala z zares lepima dvema skokoma. Rad bi se zahvalil celotni ekipi," je še dodal kasneje v pogovoru za spletno stran Smučarske zveze Slovenije.

Lovro Kos v Lahtiju | Avtor: Epa Epa

Pa vendarle je v nadaljevanju razkril, da je bilo pred začetkom tekmovanja v slovenskem taboru precej drame. "Bilo je napeto, sploh glede opreme, saj je ni bilo, ampak so vse uredili, da je prišla pravočasno. Hvala vsem še enkrat," je dramo pred začetkom tekmovanja na Finskem opisal Kos. 

Uspeh slovenske reprezentance, ki je v Lahti pripotovala močno oslabljena, saj manjkata tako Anže Lanišek kot Timi Zajc, sta dopolnila brata Prevc. Domen je osvojil 13. meto, Peter pa pristal mesto za mlajšim bratom. "Danes sta mi uspela dva v redu, solidna skoka. Malo mešane razmere. Za Lahti odlično 13. mesto, grem zadovoljen v naslednji dan," je bil zadovoljen Domen Prevc

Domen Prevc | Avtor: Epa Epa

Podobno je razmišljal tudi njegov brat Peter. "Prva tekma v Lahtiju, 14. mesto, soliden rezultat. Sem zadovoljen, da iz skoka v skok napredujem in se veselim prihodnjih dni," je dejal starejši od bratov Prevc, ki se po koncu aktualne sezone poslavlja od aktivnega skakanja. 

"Odlična serija zmag, stopničk se nadaljuje. Ko gre, naj traja in naj se nadaljuje še cel vikend!" pa je misli strnil glavni trener reprezentance Robert Hrgota.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 21:31 02.marec 2024.

    Lovro je že celo sezono naš najbolj konstanten tekmovalec, na začetku je imel malo smole s tistimi četrtimi mesti in samo vprašanje časa je bilo kdaj bo prvič zmagal in evo druga je že tu! Naslednja sezona je njegova!!! Bravo Lovro!