Šport > Zimski športi
158 ogledov

Košir v malem finalu, blizu vrha tudi Kotnik

Žan Košir Profimedia
Žan Košir v malem finalu brez stopničk, Gloria Kotnik šesta.

Slovenski deskar Žan Košir je na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo zasedel četrto mesto, potem ko ga je v malem finalu ugnal Italijan Roland Fischnaller. V ženski konkurenci je Gloria Kotnik zasedla šesto mesto. Lani je na tem italijanskem prizorišču zmagala.

Košir je potrdil dobro formo iz Carezze tudi v Cortini. Po petem mestu v četrtek je bil tokrat še mesto boljši, a ostal brez 22. uvrstitve na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu.

Po šestem času v kvalifikacijah je v osmini finala zanesljivo, z 1,09 sekunde prednosti, ugnal Švicarja Daria Caviezla. Za preboj med najboljše štiri se je spopadel z Italijanom Edwinom Corattijem in ga po dobrem zgornjem delu na modri progi ugnal za 13 stotink.

V polfinalu je nato Tržičan storil napako in se v malem finalu boril za tretje mesto. Toda najhitrejši iz kvalifikacij Roland Fischnaller je bil na rdeči progi hitrejši za 51 stotink sekunde.

Srebrn z zadnjih olimpijskih iger v Pekingu Tim Mastnak je v osmini finala moral priznati premoč Avstrijcu Andreasu Prommeggerju. Ta je slavil tesno z 11 stotinkami sekunde prednosti. Celjan je na koncu zasedel 12. mesto, v kvalifikacijah pa je bil deseti.

Rok Marguč je edini od slovenskih predstavnikov zgrešil nastop med 16 najboljšimi, zasedel je 18. mesto.

Zmagal je Avstrijec Benjamin Karl, ki je v finalu za 44 stotink sekunde ugnal rojaka Prommeggerja. To je bila jubilejna 20. zmaga za Karla v svetovnem pokalu.

Edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik je na tem prizorišču v sezoni 2022/23 sploh prvič slavila v svetovnem pokalu. Tokrat je po desetem mestu v kvalifikacijah dobro deskala tudi v osmini finala in napredovala med osem najboljših, potem ko je napako napravila Nemka Cheyenne Loch.

Gloria Kotnik | Avtor: Saša Despot Gloria Kotnik Saša Despot

V boju za polfinale pa je morala dobitnica bronaste kolajne na lanskih OI priznati premoč drugi najhitrejši iz kvalifikacij Sabine Schöffmann. Avstrijka je bila od 34-letne Velenjčanke hitrejša za 46 stotink sekunde.

Sedemnajsto zmago v svetovnem pokalu in še drugo v nekaj dneh je slavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister. V finalu je bila boljša od Italijanke Lucie Dalmasso. Tretja je bila Schöffmann, ki je v malem finalu preprečila prve stopničke v karieri Čehinji Zuzani Maderovi.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v Davosu, kjer bo 23. decembra na sporedu prvi paralelni slalom sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.