Šport > Zimski športi
33 ogledov

Kowalczykova dominirala na Finskem

Kowalczyk Kuusamo smučarski tek svetovni pokal EPA
Poljakinja justina Kowalczyk je tudi drugi dan tekmovanj v Kuusamu vknjižila zmago, Slovenke tokrat daleč od uspeha.

Od treh slovenskih predstavnic na preizkušnji na pet kilometrov v klasičnem slogu je bila najvišje uvrščena Alenka Čebašek, ki je zasedla 37. mesto. Za zmagovalko Kowalczykovo je zaostala za minuto in deset sekund. Drugo mesto na tekmi na Finskem je sicer pripadlo Norvežanki Marit Bjoergen, tretje mesto pa je osvojila njena rojakinja Therese Johaug. Barbara Jezeršek je preizkušnjo končala kot 41., Katja Višnar pa še deset mest niže.

Čebaškova je po tekmi dejala: "Res je škoda, da nisem osvojila trideseterice. Nekoliko sem se bala današnje tekme, tudi zaradi rezultata v sprintu. Tekmo sem stopnjevala tako kot sem najbolje znala. To je moja najboljša klasična distanca za svetovni pokal. Glede na snežne pogoje, močno je padal sneg, so bile smučke odlično pripravljene, še posebej na ekstremno strme klance tukaj."

Glavni trener Marko Gracer pa kljub nekoliko slabšim uvrstitvam ni bil pretirano razočaran nad prikazanim: "Punce so danes odtekle dokaj solidne rezultate in imajo dobro izhodišče za jutrišnjo zasledovalno preizkušnjo. Servisna ekipa je glede na sneženje in težke pogoje v smučini svoje delo opravila z odliko."

V moški konkurencu je na desetkilometerski preizkušnji v klasičnem slogu slavil Čeh Lukaš Bauer, ki je za dobri dve sekundi ugnal Norvežana Eldarja Roenninga. Tretje mesto je osvojil Rus Dimitrij Japarov. Slovenska reprezentanca nima predstavnika v moškem delu smučarskega teka. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.