Šport > Zimski športi
24 ogledov

Kranjec: "Če Freund kiksne, bo globus Petrov"

peter prevc EPA
Večina članov slovenske reprezentance verjame, da lahko jutri Peter Prevc dvigne veliki kristalni globus.

"Boj bo nedvomno odprt do zadnjega skoka. Računica je jasna. Peter mora odločno napasti prvo mesto, Freund pa ne sme biti višje od četrtega mesta. Seveda vsi verjamemo v Petrov uspeh," je po petkovi posamični preizkušnji povedal izkušeni Jernej Damjan. Mladi Anže Semenič je dodal: "Perotu je v petek uspela pomembna zmaga, s katero je naredil velik korak proti velikemu kristalnemu globusu. Verjamem, da ga lahko osvoji."

Tudi veteran Robert Kranjec se nadeja, da bi se lahko zadnja tekma sezone razpletla po slovenskih željah: "Za dokončno odločitev bo seveda potrebno počakati do konca nedeljske tekme. Če Freund ponovno kiksne, oziroma prikaže kakšen slabši skok, kot ga je na primer v prvi seriji v petek, lahko Peter osvoji naslov zmagovalca svetovnega pokala."

Velta bi stavil na Freunda

Večina tujih skakalcev meni, da bodo o končnem zmagovalcu sezone svetovnega pokala odločale malenkosti, Norvežan Rune Velta pa manjšo prednost daje Nemcu: "V nedeljo pričakujem zelo zanimivo bitko. Peter Prevc je pred domačimi navijači v izjemni formi, tako da Severinu Freundu zagotovo ne bo lahko, čeprav bi pred odločilno tekmo stavil nanj."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • marabunta 09:46 21.marec 2015.

    če, če, če ......upajmo, da bo res tako

  • Žurnalček 08:34 21.marec 2015.

    Ni tole tako zelo lahka varianta , kajti lahko se zgodi , da bo eden naših boljši od Prevca i potem ne bo zadostna razlika med njima oz bo moral biti Freud še za tri mesti bolj zadaj , sedmi. ...prikaži več Druga varianta pa je, da so samo naši tisti , ki lahko pomagajo Prevcu. Kajti če Tepeš ne bo pred Freundom se stvar ne bo išla . Nemec nima nobenega zaledja od svojih , da bi lahko računal na pomoč sotekmovalca med tem , ko ga mi imamo. Mislim da so ključne osebe Tepeš , Kraft in Kasai pri osvajanju -če - globusa , saj morajo oni preskočiti Freunda