Šport > Zimski športi
15 ogledov

Kranjec se je pred Vikersundom "našel v zraku"

Janus smučarski skoki skakalci novinarska konferenca
1/5
Anže Petkovšek
Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih se je iz dežele vzhajajočega sonca vrnila z novimi uspehi. Na krilih najizkušenejšega člana reprezentance Roberta Kranjca, ki je bil v Saporu dvakrat na stopničkah, je na Japonskem prišla do najboljših dosežkov to zimo. Konec tedna sledijo poleti v Vikersundu, kjer je lani Kranjec osvojil svetovni naslov.

Robert Kranjec se je v japonskem Saporu v 24 urah dvakrat zavihtel na stopničke. Potem, ko je bil na prvi tekmi tretji, se je na drugi povzpel še stopničko višje. Njegov uspeh sta na obeh tekmah dopolnila tudi Jurij Tepeš in Peter Prevc, ki sta se na obeh tekmah izkazala z uvrstitvami med najboljših 15 in najboljših deset, točke pa je v Saporu osvojil še Matjaž Pungertar.

Kranjec skorajda s tekme v tekmo dosega letošnje najboljše dosežke to zimo, potem ko se mu je "odprlo" v Wisli s četrtim mestom, nato je bil na sobotni tekmi v Saporu tretji, v nedeljo pa drugi. Končno je našel prave občutke, pravi, zato z veseljem pričakuje naslednje štiri tekme, ki bodo v poletih, nato sledi še nemška turneja.

"Uspel mi je super vikend. Na novoletni turneji so se mi spet začeli vračati občutki za letenje. Bolj kot si v formi, boljše občutke imaš. Znova se počutim podobno kot v minuli sezoni. Upam, da bom to lahko še nadgrajeval. Trenutno poteka vse po načrtih," je pojasnil 31-letni Kranjčan.

"Vesel sem, da so sedaj na sporedu tekme na letalnicah. Najprej v Vikersundu in nato v Harrachovu. Dobro je, da gremo z velikanke na velikanko. Vsekakor se veselim teh nastopov, videli pa bomo, kako se bo na letalnicah obnesel nov kombinezon. Vesel sem, da sem stabiliziral počep in dobil nazaj občutke za letenje. Našel sem se v zraku in mislim, da je to najpomembnejše, a lahko nadgradim še marsikatero stvar. A treba si je vzeti čas, ne pa prehitevati dogodkov," je še poudaril Kranjec, ki se veseli vrnitve na prizorišče, kjer je lani osvojil naslov svetovnega prvaka.

Z optimizmom v nadaljevanje sezone

"Za nami je bil odličen vikend. Vsi smo si želeli, da bi nam končno uspel preboj na stopničke in Robi se je kar dvakrat zavihtel na oder za zmagovalce. Tudi drugim fantom so uspeli zelo dobri dosežki, zato lahko z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone," je v torek uvodoma povedal glavni trener A-reprezentance Goran Janus.

"Glede na to, da zdaj prihaja na spored kraljevska disciplina v smučarskih skokih, poleti, mi pa imamo v svoji vrsti kralja poletov, upamo na najboljše. Mislim, da je več kot očitno, da si želimo zmagati," je pred tekmama v Vikersundu napovedal Janus.

Skakalci so še isti dan opravili kondicijski trening z Matjažem Polakom, že v sredo jih čaka skakanje v Planici veliki skakalnici, kjer bodo preizkušali tudi materiale, nato pa bodo v četrtek odleteli proti Oslu. Karavana svetovnega pokala se bo namreč ta konec tedna preselila na letalnico v norveški Vikersund, kjer je Kranjec lani osvojil naslov svetovnega prvaka v poletih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.