Šport > Zimski športi
674 ogledov

Kranjec z odličnim izhodiščem za napad v drugi vožnji

Žan Kranjec Profimedia
Odermatt na pol poti do nove zmage, Kranjec peti po prvi vožnji.

Švicar Marco Odermatt je postavil najboljši čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Pričakovano najboljši predstavnik domače vrste po prvem delu tekmovanje na poligonu Podkoren za 62. Pokal Vitranc je Žan Kranjec. Slovenski as je za vodilnim zaostal 94 stotink sekunde za peto izhodišče.

Odermatt, olimpijski in svetovni prvak, si je zagotovil najboljše izhodišče za napad na še drugo po vrsti zmago na letošnjem Pokalu Vitranc. V soboto je zmagal na še petem veleslalomu v tej sezoni. Tudi danes meri na novo zmago, s katero bi po velikem kristalnem globusu in malem superveleslalomskem še pred finalnim delom sezone v Andori potrdil tudi zmago v posebnem veleslalomskem seštevku.

Na drugem in tretjem mestu sta tekmovalca, ki sta bila na stopničkah že v soboto. Francoz Alexis Pinturault, ki je v soboto zaostal samo za Švicarjem, je drugi tudi po prvi vožnji današnjega veleslaloma z zaostankom 28 stotink sekunde.

Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil na prvem od dveh veleslalomov tretji, je danes postavil tretji čas na prvi progi. Zaostaja 47 stotink sekunde. Njegov rojak Lucas Braathen je četrti, z zaostankom 82 stotink sekunde. Kranjec na petem mestu je od Braathena počasnejši zgolj 12 stotink.

Štefan Hadalin, ki je bil v soboto 17., je tokrat že v zgornjem delu, po nekaj vratcih, odstopil in tekmo končal zunaj proge. Tretji Slovenec Anže Gartner, ki je bil s številko 61 predzadnji na startu, je na svojem drugem startu v svetovnem pokalu ostal brez uvrstitve. Tako kot Hadalin pred njim ni končal tekme v cilju.

Finalna vožnja z enim Slovencem na startu bo ob 12.30.

Komentarjev 1