Šport > Zimski športi
23 ogledov

Kranjec za las ujel nastop na tekmi

pokal vitranc 2012 kranjska gora Matic Skube Saša Despot
Slovenec Žan Kranjec se je za las iz današnjih kvalifikacij uvrstil na slalomsko tekmo na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku.

Tekma se bo v nedeljo s prvo vožnjo pričela ob 18.15, druga pa bo na sporedu ob 22.30 po slovenskem času. Žan Kranjec je v kvalifikacijah dosegel 23. čas. Tekmoval bo tudi Matic Skube, ki je imel nastop že zagotovljen.

Kranjec, ki je kot najboljši slovenski veleslalomist odstopil na petkovi tekmi v njegovi paradni disciplini, je bil v kvalifikacijah 23., na tekmo pa se je uvrstila najboljša petindvajseterica. Za najboljšim, Joaquimom Salarichem iz Španije, je zaostal 2,55 sekunde. S tem je bil daleč od kvalifikacijske zmage, ki jo je v veleslalomu zabeležil Klemen Kosi.

Kosi, z desetim mestom na superkombinaciji je zabeležil najboljšo slovensko moško uvrstitev na prvenstvu, je bil v veleslalomu potem 33.

Obračun Hirscherja in Neureutherja

Prvi favorit za slalomsko zmago je Avstrijec Marcel Hirscher, ki brani naslov, pred dvema letoma v Schladmingu pa je srebro osvojil Nemec Felix Neureuther. Ta je tudi v tej sezoni prvi slalomist sveta. V svetovnem pokal vodi pred Hirscherjem.

V krogu favoritov je tudi Rus Aleksandr Horošilov, ki je bil v tej zimi vedno med deseterico slalomistov in je konec januarja na zadnji tekmi pred SP zmagal v Schladmingu. Rusko reprezentanco vodi Slovenec Urban Planinšek.

Horošilov je v slalomskem seštevku pokala peti, poleg Neureutherja in Hirscherja, sta pred njim tudi Nemec Fritz Dopfer in Italijan Stefano Gross.

Šele na 54. mestu je Matic Skube, ki je osvojil dve točki, tako da so slovenska pričakovanja pred zadnjo tekmo tega SP pičla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.