Šport > Zimski športi
8 ogledov

Kranjec: Zmaga je bila moj cilj

Kranjec je odlično formo potrdil tudi na državnem prvenstvu v Kranju. Žurnal24 main
Naj športni dogodek nedelje je zmaga Robija Kranjca na tekmi poletne VN v smučarskih skokih v Hakubi. "Na treningu nalagaš in nalagaš, nato pa nekaj dobiš," pojasnjuje Kranjec.

Letečega Kranjčana Robija Kranjca smo poklicali pet minut po tem, ko je ura v njegovem hotelu v Hakubi odbila polnoč. Kljub temu ni bil nič nejevoljen, saj ga je zaradi časovnih pasov dajala nespečnost. Nad svojo zmago je bil razumljivo navdušen. Čeprav do konca turneje ostaja še ena tekma, pa je zaostanek za vodilnim Simonom Ammannom prevelik, da bi ga bilo mogoče ujeti. "Če ne drugega lahko psihično nastopam povsem na drugačni ravni kot lansko sezono," je Robi odgovoril na vprašanje, ali se kaj podobnega kot v avgustu obeta tudi pozimi.

Najprej čestitke za izvrstno zmago. Kakšen je vaš pogled na tekmo?

Seveda sem zelo zadovoljen, da sem zmagal. To je bil cilj po zadnjih tekmah, ko sem videl, kam lahko sežem, če v redu skačem. Pogoji so bili zelo konstantni, tako da sem naredil dva 85-odstotna skoka, ki sta bila dovolj za zmago.

Kot pravite, skoka nista bila povsem optimalna. Kje se skrivajo rezerve?
Odskakal sem malo na silo, saj sem bil jezen zaradi tekme v soboto in pogojev na njej. Skakalnica mi to dopušča, saj mi zelo ustreza.

Čemu pripisujete svojo odlično formo?
Matjaž Zupan, Igor Medved in ostali so naredili kakovosten program za vso ekipo. Tudi ostali fantje dosegajo dobre rezultate. Ekipa je zelo mlada in se še kali, kljub temu pa vsak, ki pride, dobi točke. Super.

 
 

Vedno je treba gledati tako: na treningu nalagaš in nalagaš, nato pa nekaj dobiš.

Robert Kranjec

 
Kakšne so novosti v primerjavi z lansko sezono?
Vodstvo je ostalo enako, malo pa so se spremenili treningi. Lani je bilo več poudraka na moči, letos pa več na eksplozivnosti. Vedno je treba gledati tako: na treningu nalagaš in nalagaš, nato pa nekaj dobiš. Kar smo delali lani, letos dopolnjujemo.

Je lahko odlična poletna sezona dober obet za zimo?

Če ne drugega lahko psihično nastopam povsem na drugačni ravni kot lansko sezono. Fizično se čutim zelo pripravljenega. Sicer vem, da imam še velike rezerve, ampak do zime so še dva, trije meseci. Tako da lahko v miru nadaljujem ta program, ki smo si ga zastavili z Matjažem in Igorjem, brez kakšnih dodatnih treningov in skrbi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.