Šport > Zimski športi
23 ogledov

''Kros pač ni alpsko smučanje''

filip flisar Profimedias
Filip Flisar s 17. mestom na tretji tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu ni izpolnil pričakovanj, a 28-letni Mariborčan poudarja, da ni razloga za preplah.

"Ni nobene panike oziroma pretiranega razočaranja. Kros pač ni alpsko smučanje, da bi bili najboljši vedno pri vrhu, pri nas je veliko odvisno tudi od drugih stvari, ne samo od dobrega smučanja. Danes se mi ni posrečilo, boj z Blažem je bil hud, med drugim sva tudi trčila in oba izgubila hitrost. Ni se izšlo, a to ne bo vplivalo na mojo samozavest. Vem, da dobro smučam, vem, da sem dobro pripravljen. Danes so bili drugi boljši, moram reči, da se mi je poznala utrujenost s prve tekme, a to ni izgovor. Verjamem, da bom v Innichenu, če tekma naslednji teden sploh bo, spet na zmagovitih tirnicah," ni bil pretirano razočaran Flisar, ki je tudi pohvalil mladega Ogorelca: "Blaž je dober smučar, če bo dobro treniral lahko pride v svetovni vrh."

Ogorelc je v osmini finala v svoji skupini zasedel drugo mesto, v četrtfinalu pa je bil v skupini, v kateri je bil razred zase poznejši zmagovalec, olimpijski in nekdanji svetovni prvak ter zmagovalec svetovnega pokala, Jean Frederic Chapuis, tretji.

"Blaž je sicer startal zelo dobro, a v sredinski sekciji mu je poleg Francoza ušel še en konkurent in tako je v svoji skupini končal kot tretji. Na koncu je bil kar malce razočaran, a če podrobneje pogledamo, moramo biti zadovoljni. Slovenija kljub mali ekipi konkurira velesilam, to je lepo videti. Da je bil Blaž pred Filipom je dokaz, da je tudi on zelo dobro pripravljen," je dogajanje pospremil Luka Krajnc, glavni trener reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.