Šport > Zimski športi
17 ogledov

Küng izkoristil skrajšano progo

Patrick Kueng. Reuters
Na poldrugi kilometer skrajšani smukaški progi v Wengnu je zmagal Patrick Küng, od naših najboljši Rok Perko, 24., Čater ob debiju do točke.

Veter je močno skrajšal sicer najdaljši smuk v Wengnu, kjer so gledalci ostali tudi brez dveh dolgih skokov. Sprememba je šla najbolj na roko domačinu Patricku Küngu, ki je slavil s šest stotink prednosti pred Avstrijcem Hannesom Reicheltom in še stotinko več pred vodilnim v svetovnem pokalu Akslom-Lundom Svindalom

Od treh Slovencev na štartu se je prvi po progi spustil Andrej Šporn, ki je s številko 26 v cilj prišel šele kot 23. in v nadaljevanju znova ostal brez točk za seštevek svetovnega pokala. Nekoliko bolje je s progo opravil Rok Perko, ki si je s 24. mestom prismučal nekaj točk. Odlično se je ob debiju na tekmah za svetovni poakl odrezal Martin Čater, ki si je prismučal 30. mesto in s tem tudi že prvo točko.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.