Šport > Zimski športi
4399 ogledov

Lampič z eno najboljših predstav v biatlonski karieri

Anamarija Lampič Profimedia
Häcki-Gross do druge zmage, Lampič 10.

Švicarka Lena Häcki-Gross je zmagovalka ženske biatlonske tekme s skupinskim startom v Oslu na Norveškem, kjer je dosegla drugo zmago v karieri. Dobro se je odrezala tudi Anamarija Lampič, ki je z izvrstnim tekom osvojila deseto mesto.

Trenutno najboljša slovenska biatlonka je dosegla svojo četrto uvrstitev v najboljšo deseterico v karieri. Kaj bi bilo možno, je vnovič dokazala z zelo dobrim tekom, še vedno pa se ni dovolj spoprijateljila s puško, da bi bila enakovredna najboljšim.

Visoka uvrstitev je šla po zlu na drugem strelskem postanku, kjer je 28-letna reprezentantka kazenskemu krogu iz prvega streljanja dodala še tri. Sledila sta še dva zgrešena strela, šele na četrtem streljanju je slovenska olimpijka podrla vseh pet tarč. V smučino se je podala kot 19., v zadnjem krogu pa pridobila kar devet mest.

"Današnja tekma je bila izjemno zanimiva. Na nastrelitvi je bilo malo vetra, kasneje pa je na tekmi začelo močno deževati, posamezni sunki vetra so bili zelo močni. Prav to se je zgodilo tudi meni na drugem streljanju leže. Tam nisem bila dovolj pozorna, nisem naredila korekcije in naredila napake. A nadaljevanje je bilo zelo dobro. Tudi zadnje streljanje stoje, kjer sem zadela prvo ničlo, je bilo odlično, nato sem šla le še v lov na punce in res sem zelo zadovoljna," je po tekmi povedala Lampič.

Anamarija Lampič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Še ena odlična tekma Anamarije in 70-odstotno streljanje. V smučini pa ni bila le najhitrejša, ampak je to tekma z največjo razliko. Drugouvrščeno je v teku prehitela za 40 sekund. Bilo pa je nekaj težav na drugem streljanju, kjer je veter izjemno močno menjal smer z leve na desno in naboji so šli mimo tarče. A na koncu odlično 10. mesto," pa je po tekmi povedal slovenski trener Ricco Gross.

Tudi o zmagovalnem odru je odločalo streljanje. Snaha slovenskega trenerja Lena Häcki-Gross je bila na zadnjem postanku edina, ki se ji niso zatresle roke. Trdno na drugem mestu ji je sledila Francozinja Julia Simon z enim kazenskim krogom, za tretje mesto pa so se spopadle Francozinja Lou Jeanmonnot ter Norvežanki Ingrid Landmark Tandrevold in Juni Arnekliev. Največ moči je imela Francozinja.

Čeprav je ostala brez zmagovalnega odra, je s četrtim mestom lahko zelo zadovoljna tudi vodilna v skupnem seštevku Tandrevold, ki je prehitela vse tekmice v neposrednem boju za kristalni globus. Njena prednost pred novo drugouvrščeno Italijanko Liso Vittozzi znaša 93 točk, Simon zaostaja še štiri točke več.

Komentarjev 1
  • leonardo 06:29 03.marec 2024.

    Iz naslova je razbrati, da je dec! Kako ne bi zmagal?

Sorodne novice