Šport > Zimski športi
2 ogledov

Lara Gut uresničila napoved o zmagi

Lara Gut je v St. Moritz znova prišla do stopničk in prve zmage v svetovnem poka Žurnal24 main
Švicarka Lara Gut je za ta konec tedna napovedala zmago. Napoved je uresničila že na zasneženem superveleslalomu. Tina Maze je bila 10., Vanja Brodnik 28., Mateja Robnik pa 33.
 

St. Moritz, superveleslalom (Ž)

1. L. Gut (ŠVI) 57,38
2. F. Suter (ŠVI) +0,63
3. N. Fanchini (ITA) +0,87
10. T. Maze (SLO) +1,21
28. V. Brodnik (SLO) +1,94
33. M. Robnik (SLO) +2,12

Superveleslalom v švicarskem St. Moritzu bodo letos v najlepšem spominu imeli prav organizatorji tekem za svetovni pokal. Nekoliko jim jo je sicer zagodlo vreme, zaradi katerega so smuk, ki je bil sprva predviden za soboto, prestavili na nedeljo, nedeljski superveleslalom pa na soboto. A ta je bil zanje izjemno uspešen. V močnem sneženju in slabi vidljivosti se je na progo prva podala domačinka Lara Gut , ki je pred tem napovedovala, da bo ta teden prišla do prve zmage v svetovnem pokalu. 17-letnica je številko ena odlično izkoristila, na še dokaj čisti progi je v cilj prišla s časom, ki se mu ni mogla približati prav nobena. Še najbolj se ji je približala rojakinja Fabienne Suter , ki je zanjo zaostala za 63 stotink, tretjeuvrščena Italijanka Nadia Fanchini pa 87. St. Moritz tako za Gutovo ostaja srečen kraj: februarja letos se je namreč prvič uvrstila na stopničke, bila je tretja na smuku, ki ga je sicer dobila Tina Maze.


Tina Maze je bila tokrat deseta. © EPA

 
Preostale tekmovalke so zaostale za več kot sekundo, a so bile zato toliko bolj izenačene. Tik za stopničkami je obstala zmagovalka petkove superkombinacije Anja Pärson , ki je veljala za eno od favoritinj, za Gutovo pa je zaostala za sekundo in stotinko. Vsega 20 stotink za njo je bila na desetem mestu najboljša Slovenka Tina Maze , znotraj dveh sekund za prvo Švicarko pa so se zvrstile vse preostale smučarke, ki so prišle do točk. Od treh Slovenk je ob Mazejevi to uspelo še Vanji Brodnik , ki je superveleslalom končala na 28. mestu, Mateja Robnik pa je bila 33. Za točkami svetovnega pokala je zaostala za vsega pet stotink.

Superveleslalom je ob prvencu Gutove zaznamovalo tudi veliko število odstopov. Prva, ki je predčasno končala tekmo, je bila Španka Carolina Ruiz Castillo, nato pa ji je sledilo še 18 smučark. Proga, ki jo je postavil kanadski trener za hitre discipline Heinzpetter Platter , je bila med drugim usodna tudi za njegovi varovanki Kelly Vanderbeek in Emily Brydon, ki sta napako naredile pri istih vratcih, prav tako pa tudi za Avstrijko Mario Holaus, ki je bila ob prvem merjenju vmesnega časa enako hitra kot Gutova. Do cilja ni prišla niti smukaška kraljica Lindsey Vonn .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.