Šport > Zimski športi
13 ogledov

Lavtarjeva diskvalificirana, Ferkova padla

Po odstopih Lindsey Vonn in Kathrin Zettel se je zmage veselila Sandrine Aubert. Žurnal24 main
Čeprav je kazalo, da bo mlada Katarina Lavtar s 26. mestom prišla do svojih krstnih točk svetovnega pokala, je bila naknadno diskvalificirana. Zmaga za Francozinjo Sandrine Aubert.
 

Ofterschwang, slalom (Ž)

1. S. Aubert (FRA) 1:46,28
2. F. Hansdotter (ŠVE) +0,43
3. N. Hosp (AVT) +0,82
K. Lavtar (SLO)
diskvalificirana
M. Ferk (SLO) odstopila

Po odstopu vodilnih dveh smučark iz prve vožnje prve Američanke Lindsey Vonn in druge Avstrijke Kathrin Zettel se je zmage na slalomu v Ofterschwangu nekoliko presenetljivo veselila Francozinja Sandrine Aubert , ki je prvo vožnjo končala s tretjim najhitrejšim časom. Na drugo mesto je prišla Švedinja Frida Hansdotter , ki je za njo zaostala za 43 stotink, tretje mesto pa je pripadlo povratnici po poškodbi Avstrijki Nicole Hosp , ki je za zmagovalko nabrala 82 stotink pribitka. Na četrtem mestu je končala Čehinja Šarka Zahrobska , peta pa je bila Nemka Maria Riesch , ki si je ob odstopu Vonnove že zagotovila mali kristalni globus.

Maruša Ferk je nastopila kljub vnetju kolenskih tetiv. © AFP

 
Maruši Ferk, ki je na tej tekmi lovila prvo jakostno skupino, drugi nastop ni uspel, saj je po napaki odstopila. V prvi vožnji je bila sicer 23. Z uvrstitvijo v finalno vožnjo je slovenski tabor razveselila novinka Katarina Lavtar , ki ji je trener ženske reprezentance Božo Jaklin priložnost ponudil po devetem mesti na evropskem pokalu v Zakopanah. Lavtarjeva se je v finale kot 30. prebila s številko 59, na drugi progi pa je ob odstopu rojakinje ter že omenjenih Vonnove in Zettlove, ki edine niso prišle do cilja na drugi progi, napredovala za tri mesta in se v svojem prvem finalnem nastopu veselila 26. mesta. Vendar pa je bila Gorenjka po tekmi naknadno diskvalificirana zaradi nepravilno nastavljenega okovja.

 
 

Glede na težave, razbolena kolena, je velik dosežek, da je Ferkova sploh smučala in šla na progo.

Božo Jaklin

 
"Glede na težave, razbolena kolena, je velik dosežek, da je Ferkova sploh smučala in šla na progo. S takšno poškodbo je zelo težko smučati, a je pokazala ogromno, borbenost in tekmovalnost, ki jo kaže že skozi vso sezono. Vnetje kolenskih tetiv ni tako nedolžna poškodba. Vleče se ji že od lanskega novembra od gostovanja onkraj Atlantika v ameriškem Aspnu, težave pa so izbruhnile na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru," je po tekmi dejal vodja ženske ekipe Božo Jaklin. "To ni spodbudno, zato ji lahko res čestitamo za to, kar je pokazala. Maruša sicer ni takšna tekmovalka, da bi jamrala za vsako figo, " je še pred drugo vožnjo povedal Jaklin. Smučarko je že po koncu svetovnega prvenstva pregledal reprezentančni zdravnik Anže Kristan , ki je potrdil domneve o vnetju kolenskih tetiv in Ferkovi svetoval počitek. A si ga pred ključnim delom sezone ni mogla privoščiti, prav tako se niso odločili za protibolečinsko terapijo zaradi možnih stranskih posledic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.