Šport > Zimski športi
7897 ogledov

Legenda končala sezono, morda celo kariero

gregor schlierenzauer Epa
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov se vse resneje spogleduje s koncem kariere.

Devetindvajsetletni Gregor Schlierenzauer, rekorder po številu zmag na tekmah svetovnega pokala (53), ne bo dobili priložnost na norveški skakalni turneji Raw Air. Ker je po tekmah v Lillehamerju, Oslu, Trondheimu in Vikersundu na sporedu samo še veliki finale v Planici, je razočarani "Schlieri" že napovedal konec sezone.

"Razočaran sem, da do konca sezone ne bom dobil priložnosti za nastop na tekmi svetovnega pokala. Težko se sprijaznim s tem, saj sem celo leto trdo delal, da bi mi uspelo. To bom moral sprejeti. Če ne morem tekmovati, je moje sezone konec," je sporočil 29-letnik.

Za zdaj ni jasno, kakšen pomen ima predčasno slovo za nadaljevanje njegove kariere "Trenutno je še vse odprto," možnosti slovesa ne izključuje Avstrijec. "Končati sezono tako zogdaj in na takšen način je zame kot športnika zelo grenka izkušnja. Potrebujem nekaj časa," je dodal.

Gregor Schlierenzauer | Avtor: Epa Epa

Schlierenzauer se je v začetku februarja vrnil po dvomesečnem premoru, vendar si na tekmah v Lahtiju in Willingenu ni izboril mesta v reprezentanci za svetovno prvenstvo v Seefeldu. Enaka usoda ga je doletela pred letošnji norveško turnejo, na kateri bodo barve naše severne sosede zastopali Stefan Kraft, Clemens Aigner, Philipp Aschenwald, Manuel Fettner, Michael Hayböck, Jan Hörl in Daniel Huber.

"Schlieri" je dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala (2009, 2013). S 53. zmagami je še vedno rekorder v svetovnem pokalu, zadnjič pa se je na najvišjo stopničko povzpel v sezoni 2014/2015. Tistega leta je tudi zadnjič sezono končal med najboljšo deseterico (10. mesto), odtlej pa je bil tudi zaradi številnih poškodb vselej uvrščen izven prve trideseterice.

Schlierenzauer je nekdanji rekoder po številu točk, zmag, stopničk in povprečnem številu osvojenih točk na tekmo v eni sezoni. Vse omenjene rekorde je v sezoni 2015/2016 izboljšal Peter Prevc.

peter prevc gregor schlierenzauer | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.