Šport > Zimski športi
25 ogledov

Legende se vračajo v Sarajevo

Takole so februarja 1984 odprli zimske olimpijske igre na stadionu Koševo v Sara Žurnal24 main
Tradicionalna športno-zabavna prireditev bo na Bjelašnici počastila 25. obletnico zimskih olimpijskih iger v Sarajevu. Smučarske legende so skupaj osvojile kar 35 olimpijskih medalj.
 

Zabava na belih strminah

Legende bodo zabavali tudi številni glasbeniki, kot so Soulfingers, Edo Maajka, in Trkaj, s svetovno poznane londonske glasbene scene Ministry of Sound pa bo ritme ustvarjal DJ Raymundo Rodrigues.

Ta konec tedna se bodo na smučišču Bjelašnica zbrali olimpijski zmagovalci in ostale smučarske legende, ki so skupaj osvojili kar 716 smučarskih medalj. Prireditev z imenom Ski Legends Hit Challenge Olympic Edition bo počastila 25. obletnico zimskih olimpijskih iger v Sarajevu. V soboto se bodo v smučarski tekmi pomerile legende, ostali športniki, glasbene zvezde in drugi. Vrhunec prireditve bo zagotovo druga slalomska vožnja, ko se bodo med vratca podali Bill Johnson , Anton Steiner, Peter Müller, Didier Bouvet, Franz Klammer, Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus, Hans Petter Burras, Perine Pelen, Olga Charvatova, Paoletta Magoni, Alberto Tomba, Hans Enn, Hans Knauss, Bojan Križaj, Boris Strel, Jure Franko, Jure Košir, Mateja Svet, Urška Hrovat, Tomaž Čizman, Drago Grubelnik, René Mlekuž in Grega Benedik.

Imena, ki upravičeno nosijo vzdevek legende. Vsi smučarji so namreč skupaj osvojili kar 12 zlatih in 23 drugih olimpijskih medalj, 15 naslovov svetovnih prvakov in še 33 uvrstitev na stopničke svetovnih prvenstev, 197 zmag in še 519 uvrstitev na stopničke na tekmah svetovnega pokala. V njihovi družbi bo tudi ekipa spletnega portala www.zurnal24.si.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.