Šport > Zimski športi
23 ogledov

Lindsey Vonn na novo operacijo kolena

lindsey vonn Reuters
Ameriška kraljica belih strmin Lindsey Vonn se v Vailu pripravlja na povratek na tekme svetovnega pokala. Po nekaj treningih superveleslaloma pravi, da se počuti dobro.

Vseeno je Lindsey Vonn novinarjem dejala, da bo po novem nerodnem padcu, ki je znova prestavil njen povratek po hudi poškodbi kolena, v vsakem primeru po olimpijskih igrah v Sočiju odšla na še eno operacijo kolena.

"To bi storila tudi, če ne bi bila olimpijska sezona. V vsakem primeru moram opraviti rekonstrukcijo križnih vezi," je povedala nekdanja štirikratna zmagovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Odhaja v Lake Louise

Devetindvajsetletnica je hujšo poškodbo staknila na februarskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, med povratkom na treningu v Copper Mountainu pa si je poškodbo obnovila. Na nedavnih treningih superveleslaloma v Vailu je njeno koleno uspešno prestalo vse obremenitve, je dejala.

Zato bo v prihodnjih dneh odpotovala na prizorišče naslednjih tekem svetovnega pokala v Lake Louise ter opravila nekaj treningov na progi, ki ji sicer zelo ugaja. Vonnova v svetovnem pokalu potrebuje še tri zmage, da se pridruži rekorderki Annemarii Moser-Pröll, ki ima 62 zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.