Šport > Zimski športi
30 ogledov

Vonnova se ni šalila

lindsey vonn Profimedias
Lindsey Vonn se ni šalila, ko je dejala, da si bo na prihajajočih tekmah svetovnega prvenstva v St. Moritzu pomagala z lepilnim trakom.

Ameriška smučarska zvezdnica ima zaradi poškodbe nadlahtnice, ki jo je utrpela lanskega novembra, omejeno gibanje desne roke, kar je še posebej prišlo do izraza med njenim nastopom na supervleslalomu v St. Moritzu, ko bi skoraj izgubila svojo palico.

''Povsem sem bila zmedena. Poskušala sem ostati v ritmu. Vedela sem, kje na progi se nahajam, vendar nisem napadala. Poskušala sem ugotoviti, kaj se dogaja. Ali naj se znebim palice? Ali naj jo poskušam dobiti nazaj?'' je povedala v pogovoru za Eurosport.

''Palico sem pritisnila ob stegno in uspelo mi jo je zgrabiti, vendar nisem vedela, kako sem smučala. Zdelo se mi je, da moram pridobiti nekaj časa, zato sem šla preveč naravnost,'' je svoj odstop komentirala Američanka in razkrila, da si bo na naslednjih tekmah pomagala z lepilnim trakom.

''Zdaj uporabljam lepilni trak. To sem že počela. Palico sem si prilepila na roko za pol sezone, vključno s slalomom za svetovno prvenstvo. Sicer je nekoliko moteče, saj ko enkrat prilepiš, palice ne moreš več odložiti, zato potrebujem nekaj pomoči. A tako vsaj vem, da bo palica ostala na mestu in mi o tem ni treba razmišljati,'' je dodala 32-letnica.

Vonnova bo v petek nastopila na kombinaciji, v nedeljo pa na smuku, kjer ima tudi najlepše možnosti za odličje. V svoji karieri je zbrala 77 zmag na tekmah za svetovni pokal, od tega kar 39 v kraljevski disciplini. Njena velika želja je, da bi pred koncem kariere premagala rekord Šveda Ingemarja Stenmarka, ki ima devet zmag več (86). Misli ji uhajajo tudi k olimpijskim igram v Pjongčangu.

''Zelo sem navdušena. Olimpijske igre me motivirajo k trdemu delu. Zelo sem bila razočarana, da nisem tekmovala v Sočiju, zato se veselim Pjongčanga,'' je povedala Vonnova in strnila svoja pričakovanja za smuk in kombinacijo.

''Letos sem se mučila na superveleslalomih. Pred smukom je dobro opraviti kakšen trening, da si pridobim samozavest. Ogledala sem si teren in všeč mi je postavitev. Upam, da mi uspe tudi v kombinaciji. Prvič po lanski Andori sem trenirala slalom. Moji slalomski časi so minili, a morda mi uspe v kombinaciji,'' je sklenila ameriška zvezdnica.

 
Komentarjev 3
  • Avatar Zala
    Zala 15:46 09.februar 2017.

    Je to še šport? Bolj spominja na pehanje za slavo in denarjem, ki na koncu vodi v trajne poškodbe.

  • Papaja Popi 13:49 09.februar 2017.

    Koliko je ona imela poškodb in smole.....Upajmo, da ji uspe.

  • kapibara 09:58 09.februar 2017.

    Ene to že dolgo delajo, da si joške prvzdigujejo..