Šport > Zimski športi
15 ogledov

Lisičke je zamedlo

Sneg v Kranjski Gori
1/5
Tina Maze
Alpske smučarke ta konec tedna v Kranjski Gori čakata slalom in velesalom za svetovni pokal. Zbudile so se v zasneženo petkovo jutro.

Obilne snežne padavine, ki so zajele Gorenjsko, so navdušile tudi alpske smučarke, ki bodo na podkorenski strmini tekmovale na 50. Zlati Lisici. Naša šampionka Tina Maze, Američanka Mikaela Shiffrin in Norvežanka Nina Loeseth so na svojih profilih na Twitterju delile fotografije zimske idile v Kranjski Gori.

Debela snežna odeja naj ne bi ogrozila izvedbe tekem, so že včeraj zagotovili organizatorji. "Pogoji za izvedbo tekmovanja so sicer neugodni, zato bo potrebno vložiti ogromno truda, vendar bomo naredili vse, kar bo v naši moči," je poudaril Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice.

Pred tekmo je bila na včerajšnji tiskovni konferenci dobro razpoložena tudi Tina Maze. "Najpomembneje je, da je tekma ostala v Sloveniji, saj je to edinstvena priložnost za slovenske smučarke, da nastopimo pred svojimi navijači. To je nekaj enkratnega za vsakega športnika. Podpora ob progi mi prinaša še dodatno moč in mi ni v breme. Lani sem v Mariboru izjemno uživala, saj česa takšnega nisem doživela še nikjer, in upam, da bo ta konec tedna vzdušje podobno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.