Šport > Zimski športi
145 ogledov

Los Angeles potrdil drugo mesto na zahodu

Anže Kopitar Profimedia
Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so davi v severnoameriški ligi NHL premagali Detroit s 4:3 in potrdili drugo mesto v pacifiški skupini in na zahodu. Po deseti zmagi so pri 21 točkah.

Carl Grundstrom, Kevin Fiala in Sean Durzi z dvema goloma so do konca drugega dela poskrbeli za visoko vodstvo s 4:1. Kljub temu pa se je moral Los Angeles za zmago zelo potruditi.

Po Dominiku Kubaliku, ta je bil uspešen že v prvi tretjini, sta za goste v tretji zadela še Dylan Larkin in dve minuti pred koncem tudi Filip Hronek. Za zadnje nalete je ekipa iz Kalifornija nato našla pravi recept in preprečila izenačenje.

Los Angeles zdaj čaka serija gostovanj. Po prostem večeru bo na sporedu tekma v olimpijskem Calgaryju, nato v Vancouvru, iz Kanade pa se ekipa vrača v ameriški Seattle.

Boston, ki vodi na vzhodu, je s 3:1 ugnal Buffalo in ujel doslej vodilno ekipo lige in zahoda Vegas Knights. Ta je danes v domači dvorani izgubila proti St. Louisu s 3:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.