Šport > Zimski športi
17 ogledov

Majdič: Sem od krvi in mesa

Petra Majdič je v tej sezoni dobila že štiri sprinte za svetovni pokal. Žurnal24 main
V Ribinsku bo v soboto osmi sprint sezone. Na njem bo novo vrhunsko uvrstitev napadala Petra Majdič, ki je že po tradiciji previdna v napovedih. Proga ni ravno po njenem okusu.
 

Preberite še

20. mesto ogrevanje pred soboto

Ruski Ribinsk , drugo največje mesto Jaroslaveljske oblasti, ki je od Moskve oddaljen nekaj manj kot 300 kilometrov, je novo prizorišče svetovnega pokala smučarjev tekačev. Po petkovi tekmi s skupinskim startom v prosti tehniki, se bodo v soboto tako v moški kot ženski konkurenci pomerili še v sprintu, v nedeljo pa še v dvojnem zasledovanju, kjer bo slovenske barve vnovič branila le Petra Majdič .

Strah pred rusko zimo
"V soboto je za nas najbolj zanimiva preizkušnja. Za razliko od petkove in nedeljske tekme bomo imeli v sprintu na startu vsa tri naša dekleta. Od Majdičeve seveda največ pričakujem, a visoko, celo med 12 najboljših bi se lahko uvrstila tudi Vesna Fabjan. Slednja je v Kanadi spet dokazala, da lahko vnovič poseže po zelo dobrih uvrstitvah. Tretja naša predstavnica bo Katja Višnar. Sicer pa so občutki tu v Rusiji dobri, organizatorji so se res potrudili. Iz leta v leto bolje pripravijo tekmovanje, bojimo se le vremenskih razmer. Napovedana je namreč močna ohladitev, tudi do 15 stopinj pod ničlo," je za Žurnal24 iz Ribinska povedal trener slovenske reprezentance Ivan Hudač .

Trener Ivan Hudač se boji vremenskih razmer v Rusiji. © Boštjan Tacol

 
Previdna v napovedih
Čeprav je bila letos v sprintu vselej izjemna, je Petra Majdič že nekako značilno previdna v napovedih. "Proga ni najbolj težka, kar ni po mojem okusu, tudi izčrpanost s konca minulega tedna še čutim, tu pa bom nastopila še na treh tekmah. Torej v devetih dneh kar pet startov, kar je nekako tour v malem. Povrh gre za prosto tehniko, kjer se hitreje lahko zgodi kaj nepredvidljivega," je Majdičeva naštela nekaj razlogov, ki bi ji lahko preprečili novo visoko uvrstitev. Sama pravi, da se z visoko uvrstitvijo v svetovnem pokalu ne obremenjuje. V posebni sprinterski razvrstitvi je namreč s 489 osvojenimi točkami prepričljivo pred vso konkurenco, medtem ko je v skupnem seštevku svetovnega pokala prav tako izjemna – druga. "Sem iz krvi in mesa in nisem nikakršno super dekle, zato ni treba na vsaki tekmi pričakovati zmage ali uvrstitve na stopničke. Tudi druga dekleta so zelo dobro pripravljena, navsezadnje je svetovno prvenstvo tik pred vrati in vse tekmovalke formo dvigujejo na najvišjo raven," je še dejala letos že štirikratna zmagovalka sprinterskih tekem za svetovni pokal.

 

Majdič : ostale 4:3

Sprint v Rusiji bo v letošnji sezoni že osmi po vrsti, kar štirikrat pa je zmagala prva dama slovenskih zimskih športov Petra Majdič. Najboljša je bil v Kuusamu, Davosu, Düsseldorfu in Otepääju. S 489 točkami tako prepričljivo vodi v sprinterski razvrstitvi, medtem ko je v skupnem seštevku svetovnega pokala druga.

"Z uvrstitvijo v finale bom povsem zadovoljna, seveda pa bom tako kot vedno vse dala od sebe. Moramo ostati na realnih tleh. Ne glede na letošnje dosežke je prosta tehnika vendarle moja slabša disciplina, zato moramo biti previdni tudi v napovedih. Tako kot jaz si vse druge tekmovalke želijo najvišjih uvrstitev," je previdna v napovedih Majdičeva, še bolj pa se vloge favoritinje otepa na nedeljski tekmi v dvojnem zasledovanju, v kateri nikoli ni posegala po najvišjih mestih, pa tudi letos se v njej še ni preizkusila. "Gre za težko in zahtevno disciplino. V preteklosti v njej nisem dosegala najboljših rezultatov. V prid mi ne bo šlo niti dejstvo, da bo za menoj kar nekaj startov. Tisti petkov, nato pa še kar nekaj v sprintu, saj pričakujem, da bom v soboto visoko uvrščena. Torej bo svojo vlogo odigral tudi faktor utrujenosti. Obenem so tu v Rusiji vse najboljše tekmovalke, konkurenca bo tako res huda. Za zmago se bodo najverjetneje potegovale finske in norveške tekmovalke, njim ob bok bi postavila še Poljakinjo Kowalczykovo ter Italijanki Longovo in Follisovo, medtem ko bi sama bila zadovoljna z uvrstitvijo med deseterico."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.