Šport > Zimski športi
8 ogledov

Majdičeva upa, da bo snežilo

majdic2_dmj_main Žurnal24 main
Po alpskih smučarjih bodo ta konec tedna z nastopi v svetovnem pokalu začeli še smučarski tekači. "Optimistično pričakujemo začetek," s severa Evrope sporoča Petra Majdič.
 

Preberite še

Intervju: Petra Majdič

Predzadnji novembrski konec tedna gre zares tudi v karavani smučarskih tekov. Ta se je zbrala v Gällivareju na Švedskem, kjer bodo dekleta v soboto tekla na deset kilometrov v prostem slogu, moški pa na 15 kilometrov prosto. Glavno slovensko orožje bo Petra Majdič, ki je zadnji del treningov opravila na severu Finske. "V petek dopoldne smo pripotovali s Finske in že opravili prvi trening. Proga je zelo hitra, a pričakujemo, da bo do tekme snežilo, prav tako pa je napovedana močna ohladitev. Zato je ta prvi trening s tekmo zelo težko primerjati," je prve vtise s prizorišča prve tekme svetovnega pokala sporočila Majdičeva, ki pa si zaradi napovedanega sneženja ne beli las. Nasprotno. "Upam, da bo zapadlo kaj novega snega in da se bo proga upočasnila. Drugače bodo v prednosti lažje in hitrejše tekmovalke. Tudi na Finskem smo v zadnjih dneh trenirali v slabih razmerah. Močno je snežilo. Kljub temu pa smo normalno opravili vse treninge. Optimistično lahko pričakujemo začetek."

 
 

Upam, da bo zapadlo kaj novega snega in da se bo proga upočasnila. Drugače bodo v prednosti lažje in hitrejše tekmovalke.

Petra Majdič

 
Majdičeva pričakuje srednje zahtevno preizkušnjo. "Proga spada med tehnično zahtevnejše. Garati moraš od začetka do konca. Spusti so zahtevni, končajo se z ovinki. Veliko je vzponov," opisuje Majdičeva, ki nima pravega vpogleda v moč tekmic. "Pomerili smo se dvakrat, na eni tekmi sem zmagala, na drugi pa bila tretja. Tekmovalo je približno 85 odstotkov vseh tekmic. Mislim, da smo lahko zadovoljni z opravljenim delom," je dejala najboljša slovenska športnica lanskega leta, ki jo vrhunec sezone čaka na svetovnem prvenstvu na Češkem. Do takrat je še daleč, cilji za prvo tekmo pa so: "Kot sem že večkrat povedala, bom zadovoljna z uvrstitvijo med najboljših deset. S tem bi izpolnila svoja pričakovanja."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.