Šport > Zimski športi
22 ogledov

Majdičeva v Soči s prvimi slovenskimi olimpijci

žerjav majdič oks olimpijski komite slovenije Boštjan Tacol
Prvi slovenski olimpijci so se skupaj s spremljevalci in novinarji davi z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v pravih zimskih razmerah že podali proti ruskemu Sočiju.

V prvem "paketu" so bili slovenski biatlonci in deskarka Cilka Sadar ter tudi vodja odprave Petra Majdič. Gre za tiste športnike, ki bodo med prvimi nastopili na igrah, za biatlonce pa je še kako pomembno, da se pred prvimi tekmami na progo vsaj delno navadijo. Čeprav, kot je iskreno opisal slovenski adut iz Mrkoplja Jakov Fak, e si stoodstoten in v res dobri formi, težkih in lahkih prog ni". 

Poleg še vedno rahlo obolelega Faka – ta bo branil bron iz Vancouvra, ki ga je v Kanadi osvojil še za rodno Hrvaško – so v biatlonski odpravi TejaGregorin, JanezMarič, Peter Dokl, Simon Kočevar in osmoljenec zadnjih iger KlemenBauer, ki je bil na zadnjih igrah četrti, tri sekunde od Fakovega brona.

Majdičeva: Tak optimizem naj ostane

Najboljša slovenska smučarska tekačica doslej, Majdičeva, se je na igre odpravila prvič v vlogi vodje odprave.

"Zaenkrat ne kaže, da bi kdo zaspal. Časovna razlika s Sočijem je tri ure, in kot kaže, so že tukaj s kartami poskrbeli, da se navajamo nanjo, vsi pa so nasmejani kljub rani uri in optimistični in tako naj ostane še naprej," je že pred šesto uro zjutraj na brniškem letališču razlagala Majdičeva, pred štirimi leti v Vancouvru tista tekmovalka, ki je spisala eno izmed posebnih športnih zgodb, ko je hudo poškodovana v sprintu v smučarskem teku prišla do kolajne.

Kolajna bo, kakršnakoli že

"Verjamem, da če bodo vsi športniki dosegli svoja pričakovanja, bomo vsi v spremstvu lahko zelo zadovoljni, kaj šele navijači v Sloveniji," je pred odhodom še povedala nekdanja tekmovalka, ki računa, da bodo ruski prireditelji pripravili odlično prireditev, ki bi jo delno lahko skazilo le slabo vreme. Tudi na dan odhoda je prepričana, da se Slovenija ne bo vrnila brez kolajne: "Kakršnakoli bo, bo zaslužena."

Večina slovenskih športnikov, tudi deskarji, skakalci in smučarka Tina Maze, ki spadajo v ožji krog favoritov za kolajno, bodo v rusko mesto ob Črnem morju potovali prihodnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.