Šport > Zimski športi
53 ogledov

Majhna napaka Flisarja drago stala

filip flisar EPA
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na četrti tekmi svetovnega pokala v krosu v italijanskem Innichenu zasedel peto mesto.

Po zmagah v skupini osmine finala in četrtfinala je Flisar izpadel v polfinalu, v katerem sta ga prehitela Francoz Bastien Midol in Avstrijec Johannes Rohrweck.

Mariborčan je tako nastopil v malem finalu, v katerem je premagal Švicarja Alexa Fivo, Francoza Terenca Tchiknavoriana in še enega Švicarja Jonasa Lenherra.

"Smučal sem izredno dobro. V vseh vožnjah sem bil prvi in to z veliko prednostjo, žal pa sem v polfinalu pri startu naredil napako, ki me je stala še boljše uvrstitve. Start mi je danes super uspeval, v polfinalu pa se mi edinkrat tveganje na startu ni izplačalo, za malenkost sem zgrešil in pristal na grbini. To mi je odvzelo hitrost, znašel sem se v ozadju, naprej pa nisem mogel. Vseeno pa je bolje, da se mi je to zgodilo v polfinalu kot v četrtfinalu. Stresa zaradi tega ni, jutri bom to poskušal popraviti," je imel cmok v grlu svetovni prvak, ki se je hitro spoprijateljil s progo, ki so jo prireditelji nekoliko spremenili, in dosegel svoj najboljši rezultat v tem kraju, doslej je bil najboljši 11.

V velikem finalu je zmagal Francoz Jean Frederic Chapuis pred Kanadčanom Bradyjem Lemanom, Rohrweckom in Midolom.

Flisar je bil na prvi tekmi v Innichenu edini slovenski predstavnik, Blaž Ogorelc se mu bo pridružil na nedeljski tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.