Šport > Zimski športi
29366 ogledov

Malysz predlaga radikalne ukrepe za Kubackega in Stocha

Adam Malysz Epa
Legendarni Adam Malysz predlaga radikalne spremembe v sestavi poljske skakalne reprezentance.

Trikratni olimpijski podprvak Adam Malysz, aktualni predsednik poljske smučarske zveze, je predlagal radikalno rešitev za izboljšanje podpovprečnih rezultatov izkušenih poljskih skakalcev v letošnji sezoni svetovnega pokala.

Z odmevnimi besedami, ki jih je štirikratni dobitnik velikega kristalnega globusa izrekel v studiu televizijske postaje TVN, je meril tudi na takšne velikane športa, kot sta denimo Dawid Kubacki in Kamil Stoch.

Malysz predlaga degradacijo omenjenih skakalcev v reprezentanco za tekme celinskega pokala, kjer bi iskali boljše občutke in si z morebitnimi dobrimi rezultati povrnili načeto samozavest za boljše predstave na tekmah elitnega ranga.

Kubacki | Avtor: Epa Epa
Kubackiju v letošnji sezoni res ne gre po načrtih. Potem ko je bil lani dolgo v igri cečlo za veliki kristalni globus, je letos šele na skromnem 26. mestu. Najboljši Poljak v skupnem seštevku je Aleksander Zniszczol na 22. mestu, Piotr Zyla je 24., Stoch pa 28.

"Z glavnim trenerjem Thomasom Thurnbichlerjem sva se veliko pogovarjala o tem, da bi morali nekateri starejši skakalci, namesto da se udeležujejo vseh tekem, nastopati samo na določenih prizoriščih. To so skakalci, ki potrebujejo več počitka in časa za regeneracijo. Zagotovo bi bila trenerjeva odločitev lažja, če bi imel boljšo podporno zasedbo," je ocenil legendarni Poljak.

Malysz ni omenjal imen, vendar iz njegovih besed ni bilo težko razbrati, da je imel s "starejšimi skakalci" v mislih 37-letnega Zylo, 36-letnega Stocha in 33-letnega Kubackega.

"Naklonjen sem ideji, da bi morali izkušeni skakalci, ki se mučijo s formo, lepo v miru trenirati ali pa se začeti udeleževati tekem nižjega ranga. Če bi tam zmagovali ali se uvrščali med najboljše tri, bi bila to lahko dobra motivacija. To ni nekaj slabega ali ponižujočega," še meni eden najboljših skakalcev vseh časov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bojan88 21:52 12.februar 2024.

    Iz vere ni lepo zbijati neslanih šal. Veliko svetovnih velikanov športa je ponosnih na svojo vero...

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 15:55 12.februar 2024.

    Premalo vneto se pokrižajo pred skokom, pa jim zato niti boh ne pomaga več, hehehe.