Šport > Zimski športi
16 ogledov

Marguč po Flandrovih stopinjah

rok marguč EPA
Švicarska Arosa ostaja srečen kraj za slovensko deskanje na snegu. Tu je svoje največje uspehe beležil Rok Flander, zdaj pa se z zmago lahko pohvali tudi Rok Marguč. Laščan je dobil tekmo svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu, kar je za svetovnega prvaka v slalomu prva zmaga v svetovnem pokalu.

Z njo je postal četrti slovenski zmagovalec tekme svetovnega pokala v paralelnih deskarskih disciplinah. Pred tem so na najvišji stopnički zmagovalnega odra že stali Dejan Košir, Rok Flander in Žan Košir, slednji je bil doslej tudi edini z zmago v tej sezoni. Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil Košir, preostali Slovenci (zaradi operacije kile je manjkal Flander) pa se niso uvrstili v izločilne boje.

"Kar težko verjamem. Zmage nisem pričakoval, saj mi na zadnjih treningih ni šlo najbolje, pa tudi proga mi ni ustrezala. Danes je tekmo dobil tisti, ki je naredil najmanj napak, na mojo srečo sem bil to jaz. Zdaj sem izpolnil še en cilj v svoji karieri, z ramen se mi je odvalilo še eno breme. Ne bi še razpravljal o naslednjih ciljih, zdaj se hočem osredotočiti le na naslednje tekme. Prihaja La Molina, kjer sem pred dvema letoma osvojil dve kolajni na svetovnem prvenstvu, poskušal bom zmagati tudi tam," je po velikem uspehu dejal Marguč, ki je bil v kvalifikacijah deveti, nato pa je po vrsti izločil vodilnega v svetovnem pokalu Italijana Rolanda Fischnallerja, nato je dobil slovenski dvoboj s Koširjem, sicer najhitrejšim v kvalifikacijah, v polfinalu je ugnal Avstrijca Antona Unterkoflerja, v finalu pa še Kanadčana Matthewa Morisona.

"Kvalifikacije niso imele velike povezave s samo tekmo. Sonce je zmehčalo progo, tako da so jo nato posolili, podlaga je bila povsem drugačna. Proga je bila zahtevna, v zavojih nas je zabijalo, tako da jo je bilo težko prevoziti brez napak, " je razmere na progi opisal Laščan, ki se je z zmago vključil tudi v boj za visoke uvrstitve v svetovnem pokalu.

Kolajna v skupnem seštevku, v katerem ima tretjeuvrščeni Košir lepo prednost, je najbrž nedosegljiva, vsekakor pa lahko pridobi še kakšno mesto. Je pa povsem v igri tudi za zmago v posebnem seštevku paralelnega veleslaloma. S 1810 točkami je dve tekmi pred koncem četrti, pred njim so Košir s 1950, Fischnaller s 1990 in Prommegger 2660 točkami. Zadnji dve tekmi bosta tako še zelo zanimivi tudi s slovenskega stališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.