Šport > Zimski športi
78 ogledov

''Marija se mi je prikazovala''

pokljuka Žurnal24 main
Klemen Bauer je na začetku sezone najboljši slovenski biatlonec. Kljub bolezni, ki mu je odvzela nekaj tednov treninga, je dobro formo potrdil pred domačimi gledalci na Pokljuki.

Za razliko od Jakova Faka, ki vsaj na uvodu sezone ne najde pravih občutkov in forme, Bauer vleče slovenski voz. Vendar se 29-letni Ihanec ne boji, da se mu reprezentančni kolega v kratkem ne bi pridružil. "Jaka ni daleč zadaj. Ni pomembno, kdo je najboljši Slovenec, bolj je pomembno, kje smo v svetu. Po vseh težavah sem s svojimi nastopi zadovoljen. Vesel sem, da mi je to uspelo pred domačimi gledalci," je povedal Bauer in izpostavil, da ga najbolj veselijo dobri strelski občutki: "Imam nadzor nad streljanjem, ni brezglavo. To je pokazatelj, da grem v pravo smer. S tem sem lahko zadovoljen."

Nato se je ozrl še na zasledovalno tekmo, ki mu je morda celo nepričakovano na koncu prinesla še tretji nastop na Rudnem polju - nedeljsko tekmo s skupinskim startom. "Četrti krog sem bil že načet. Razmišljal sem, kako bom prišel do cilja. Zadnji krog je bilo trpljenje. Marija se mi je prikazovala. Ko sem prišel v cilj, me je potolažilo vzdušje. Res je bilo super."

Prednovoletnega obdobja je za biatlonce konec, z mislimi so že v letu 2016. Tudi zaradi tega, ker vsi v slovenskem taboru upajo, da bodo takrat boljši, predvsem to velja za Faka in Tejo Gregorin, Bauer je lahko zadovoljen: "Lepo sem stopnjeval. Imamo dva tedna, da se vse poleže, da strnemo misli. Ravno dovolj je časa za nadaljevanje sezone."

Bauer se veseli tudi februarske mini turneje v ZDA. "Tega se veselim, rad tekmujem na oddaljenih prizoriščih. Amerika mi je zelo pri srcu. Avstrija in Italija sta preveč blizu," se je pošalil trenutno najboljši Slovenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.