Šport > Zimski športi
67 ogledov

Massi: Ferkovi le rekel, da se mora naučiti pozdraviti

Zlata lisica Kranjska Gora tina maze andrea massi
1/6
Anže Petkovšek
Na olimpijske igre v Soči je davi odpotovala najštevilnejša odprava slovenske reprezentance, vključno z največjimi favoriti za kolajne, smučarko Tino Maze in smučarji skakalci.

Ob alpskih smučarjih in skakalcih so največji del torkove odprave predstavljali hokejisti, ki jih čaka premierni nastop na zimskih olimpijskih igrah, zraven pa so bili tudi nordijski kombinatorci, smučarji tekači in del deskarske ekipe. Prvi zvezdnik risov Anže Kopitar se bo ekipi pridružil 10. februarja, ko bo, tako kot vsi igralci lige NHL s svojimi družinami, pristal v Sočiju. Prvi so bili na letališču zbrani skakalci in selektor Goran Janus.

"Let traja samo tri ure, razlika je tudi tri ure. Pot je zelo kratka, a to so olimpijske igre in tja gremo z veseljem," je pred odhodom dejal Janus in dodal, da so skakalci navajeni potovati tudi na daljše razdalje, saj so bili pravkar na tekmah na Japonskem. Tudi vsa oprema zanje ne pomeni posebnosti; posebnost je tokratna slovenska odprava, saj je ekipa zelo velika.

Prevc: Lani kot na gradbišču

Slovenski skakalci olimpijske naprave poznajo iz lanske sezone, v Sočiju pa jih čaka dva dni počitka in nato treningi pred tekmo. "Glede na to, da lani na 90-metrski nismo najbolje skakali, bo letos zanesljivo bolje. Bolj domači smo na večji skakalnici in škoda, da na igrah ni velikanke," je še povedal Janus.

"Mislim, da nas čaka velika sprememba, glede na to, kaj vse se je tam spremenilo. Lani je bilo, kot bi prišli na gradbišče," pa je o pričakovanjih v Sočiju dejal ta čas prvi slovenski skakalec Peter Prevc in o pričakovanjih pred tekmo dodal: "Super, da imamo dovolj časa in se do tekme lahko spočijemo. Lahko tudi še kaj novega poskusimo in popravimo."

Kopitar: Ogromno časa za mirne priprave

Hokejski selektor Matjaž Kopitar je bil z mislimi delno še pri ponedeljkovem revialnem nastopu v Ljubljani, kjer so se njegovi risi pomerili z reprezentanco Jugoslavije, ki je pred 30 leti nastopila na igrah v Sarajevu. Poskočni veterani bi na krilih Zvoneta Šuvaka skoraj odnesli zmago (3:3).

"Lepo je bilo videti vse te igralce," je dejal Kopitar, o sklepnih pripravah na Soči pa: "Te niso nič drugačne kot pri vsakem turnirju. Fino je, da bomo imeli tam ogromno časa in se bomo lahko pripravili v miru."

Mazejeva s kolesom, Massi o Ferkovi

Že prejšnji teden so v Soči odpotovali biatlonci in deskarka Cilka Sadar. V ponedeljek na igre odhaja še smučar prostega sloga Filip Flisar. Vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi je na brniško letališče pred torkovim odhodom na olimpijske igre prišel z goro opreme, med smučmi in drugim pa je bilo tudi cestno kolesarsko kolo na rolerjih. Na njem bo Tina Maze nabirala potrebno kondicijo.

Massi je med Zlato lisico v Kranjski Gori famozno dobil poziv na sodišče, kamor ga zaradi dogodkov med SP v alpskem smučanju v Schladmingu vabi smučarka Maruša Ferk. Italijanski strokovnjak za telesno pripravo naj bi vodstvu Slovenske smučarske zveze (SZS) tudi sporočil, da ne bo odpotoval v Soči, če bo tja poletela tudi Ferkova, direktor SZS Jurij Žurej pa je očitno uspel pomiriti strasti.

"Ne vem, za kaj gre. Nisem in nismo v nobenem sporu z Marušo Ferk, razen da sem ji rekel, da se mora naučiti pozdraviti Tino Maze in našo fizioterapevtko, to je Nežko Poljanšek, ki je starejša od nje," je pred odhodom v Soči dejal Massi.

Komentarjev 12
  • feferon 15:16 05.februar 2014.

    tipična babja nevoščljivost, Kar se pa manir tiče jih ferklca najbrž nima.,razen one gazi ljudi pred seboj dokler ne prideš do cilja

  • dragec 14:37 04.februar 2014.

    Kaj bi pa videla v tebi . "Slovenec impotenten"

  • texpower007 13:29 04.februar 2014.

    to tino sam pod jajca pa gas