Šport > Zimski športi
14 ogledov

Massi: Odločitev po koncu sezone

Massi Brnik letališče Jožeta Pučnika reprezentanca odhod Nebojša Tejić/STA
Andrea Massi je po presenetljivem namigu, da bi lahko kmalu končal sodelovanje s Tino Maze, omilil napovedi in napovedal dokončno odločitev ob koncu sezone.

"O tem, ali bova še naprej sodelovala, se bova pogovorila in odločila po koncu sezone. Pomembno bo, kakšne bodo razmere za moje delo v prihodnje. Po vseh teh letih in odrekanjih ter delu na visokih obratih je napočil čas, da se odločim, kako naprej. Drugi pomemben dejavnik pa bo, ali si vsi skupaj po vseh teh vrhunskih izidih, ki jih je dosegla Tina Maze, želimo nadaljevati na tej visoki ravni. Sam ne znam delati drugače," je v petek, ko je bila v Lenzerheideju na sporedu ekipna tekma, povedal Andrea Massi.

Italijanski trener je s svojo dolgoletno varovanko in življenjsko sopotnico Tino Maze še pred kratkim slavil enega od največjih uspehov kariere – dve zlati kolajni na olimpijskih igrah v Sočiju –, a je bilo na finalu v Lenzerheideju spet vroče. Mazejeva je razočarala v smuku in nato osvojila tretje mesto v superveleslalomu, po katerem je Massi v pogovoru za Val 202 dejal, da je to morda njegova zadnja sezona.

Brez špekulacij

"Lahko bi se sicer odločil drugače in malo špekuliral ter se imel dobro brez posebnega truda in naprezanj. Toda letvica je postavljena visoko. V prejšnji zimi smo nadgradili uspehe v svetovnem pokalu iz prejšnjih zim z osvojitvijo velikega kristalnega globusa in s številnimi drugimi dosežki, v tej pa je Tina osvojila dve zlati olimpijski kolajni," je nadaljeval Massi.

"Lahko bi se odločil drugače, za ležernost, in se ne bi odpovedal veliki plači, vendar si želim, da ekipa nadaljuje z vrhunskimi izidi. Zavedam pa se tudi, da Tina Maze po vseh teh dosežkih ta trenutek težko najde motivacijo, obenem pa je jasno, da je izjemna smučarka in da lahko nadaljuje vrhunsko tudi brez mene."

Ugotovil, da lahko da več, če se umakne

Massi je Mazejevo danes spremljal na treningu slaloma, ki ga je Korošica na lastno pest po poraznem smuku izpustila, čeprav ji je že postavil progo. V soboto in nedeljo sta na programu še zadnji dve tekmi sezone 2013/14, slalom in veleslalom.

"Sem načelen človek. Že pred časom sem dejal, da bom videl, kako se bodo stvari s Tino razvijale oziroma kako stresni bodo odnosi v ekipi. Prišel je trenutek, ko sem ugotovil, da ji lahko veliko več dam, če se umaknem, kot pa da vztrajam v njenem smučarskem oziroma športnem življenju. Je namreč tako velika športnica in šampionka, da mora imeti svobodo, da se po koncu sezone v miru sama odloči o nadaljnji karieri," je za časnik Delo med drugim povedal Massi, ki ekipo Mazejeve vodi šest let.

"Morda ostanem – zaradi Tine"

"Vem, da je življenje s takšnim trenerjem, kot sem jaz, težko, ampak druge izbire nimam. Vem, da se je Tina letos spremenila, vendar pa jaz drugače ne znam delati. Velikokrat sva se sporekla, da bi jo motiviral, seveda z vsem spoštovanjem, ki ga imam do nje kot do športnice. Očitno je prišel čas, ko je treba potegniti črto pod vsem. Tako kot se mora znati športnik umakniti, tako se mora znati umakniti tudi trener," je Massi dodatno začinil namige o koncu plodnega sodelovanja z Mazejevo.

A poznavalci ves čas opozarjajo, da je treba vse to vseeno jemati z malce rezerve. Nenazadnje je tudi  Massi za športni dnevnik Ekipa povedal naslednje:

"Že kar nekaj časa premišljujem o tem, da bi zaključil zgodbo, a do končnega odgovora še nisem prišel. Nisem še rekel adijo, vendar se po koncu sezone lahko zgodi tudi to. Moram reči, da je bila Tina šokirana, ko sem ji pred dnevi to povedal, vendar ... Morda najdem rešitev in ostanem zaradi nje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.