Šport > Zimski športi
56 ogledov

Massi potrdil: "Domoljub Magoni odhaja"

Maze Massi Magoni Vianello Garmisch Partenkirchen smuk svetovni pokal EPA
Ekipa najuspešnejše slovenske športnice vseh časov Tine Maze bo v olimpijsko sezono zakorakala v spremenjeni zasedbi. Eden izmed tvorcev največjih dosežkov 29-letne Korošice, italijanski trener Livio Magoni, se je odločil za nov izziv. Odhod Magonija je v četrtek potrdil vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi.

Čeprav je kondicijski trener in življenjski sopotnik najuspešnejše alpske smučarke Andrea Massi še v sredo trdil, da o odhodu Livia Magonija ni še nič uradnega in da vse ostaja pri tem, da bo zasedba v nespremenjeni sestavi tudi v novi sezoni, pa so se danes razblinila še zadnja ugibanja o slovesu preudarnega in umirjenega italijanskega stratega dosežkov Tine Maze.

"Ni skrivnost, da smo ga želeli zadržati, saj je bil zvest, zelo natančen in izjemno marljiv trener. Tega ne skrivam. Zato sem mu bil pripravljen ponuditi tudi nekoliko drugačen način dela, ki bi mu omogočal več dni z družino. Sestali smo se, želeli smo ga, on se je odločil za novo pot. Dejstvo je, da je Livio velik domoljub. Pred leti naj bi denimo celo izjavil, da bi ob klicu iz Italije tekel v domovino. Meni delo v italijanski reprezentanci ne pomeni toliko kot njemu. Morda je tudi ocenil, da je naši ekipi dal vse, da več ne more. Govorim povsem iskreno, ko pravim, da mu želim v novem delovnem okolju veliko sreče. Ob slovesu je dejal, da mu je bilo v Tinini ekipi kljub velikim naporom zelo lepo. Izpolnil je vse obveznosti do nas, mi do njega pa prav tako," je za Sportal povedal Goričan Massi.

V ekipi šampionke, ki je kot prva slovenska športnica v zgodovini osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala alpskih smučark, bodo čim prej skušali zapolniti vrzel po odhodu 50-letnega italijanskega strokovnjaka.

Magonijev naslednik ne bo Slovenec

"Ko sem leta 2008 iskal trenerja, sem klical vsaj deset ljudi, pozitivno je odgovoril le Andrej Perovšek. Danes, ko je Tina najboljša smučarka na svetu, pa sem sam prejel vsaj deset ponudb. Novinec v naši ekipi se veseli novega izziva. Ko ne bo več vezan na pogodbo z drugim taborom in bo tudi uradno del naše ekipe, ga bomo predstavili," je iskanje zamenjave za Sportal opisal Massi, ki imena trenerja še ni želel razkriti, znano pa je, da tako kot njegov predhodnik ne bo Slovenec.

Magoni je v ekipo Mazejeve prišel leta 2010, še na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju so iz tabora Črnjanke prihajala sporočila, da bo z Mazejevo ostal vsaj do olimpijskih iger v Sočiju.

"Stanje je tako, kot sem vsem povedal. Stanje je, da je imel pogodbo do 30. aprila. Izrazil je željo, da bi šel v Italijo iz raznoraznih razlogov in to je to," je za novico o odhodu rojaka iz ekipe za STA pokomentiral Massi.

Hiša mu ne bo padla na glavo

"Seveda, ne bom čakal, da mi pade hiša na glavo. Smo že odreagirali. Nekaj je že bilo v zraku v Meribelu in sem že odreagiral." Kot je povedal vodja uspešne ekipe Tine Maze, je dobil nekaj ponudb trenerjev, o imenu novega pa še ne želi govoriti: "Nobenega imena ne bom razkril, ker me je človek, ki me je kontaktiral in je zaželen v moji ekipi, prosil, če smo lahko diskretni. In bom diskreten." Potrdil pa je, da je to edina sprememba, ki se je in se bo zgodila v njegovi ekipi.

Magoni je v svoji karieri delal z dekliškimi ekipami Monaka in Poljske, v italijanski reprezentanci pa je bil že trener ekipe evropskega pokala, ko je skrbel za sestri Eleno in Nadio Fanchini, v novi sezoni pa naj bi prevzel žensko veleslalomsko ekipo za svetovni pokal. Magoni je sicer že nekajkrat nakazal, da želi imeti več časa za družino, še zlasti ko sta s sopotnico Miriam Gschnitzer letos januarja dobila sina.

Komentarjev 3
  • Avatar skeptik
    skeptik 14:35 04.april 2013.

    to, da osem mesecev skoraj ne vidiš novorojenega otroka tudi ni v redu.....

  • 1111 14:29 04.april 2013.

    ...da zapustiš zmagovalnega konja, mora bit nekaj hudo narobe...

  • kapuhs 14:13 04.april 2013.

    Dobra novica. Dejstvo je da Magoni ni najboljši, je pa dober. Drugo vprašanje pa je kako mu bo teklo v reprezentanci, glede na to, da je tukaj vse Masi nastavljal iz ozadja, od treningov do ostalega in potem to nekateri ...prikaži več kar za samoumevno vzamejo.