Šport > Zimski športi
23 ogledov

Massi: Tina je eksperimentirala brez dogovora

tina maze EPA
Tina Maze je s 13. mestom na superveleslalomu zaključila severnoameriško turnejo v Lake Louisu. Njen trener Andrea Massi razlog za slab zadnji nastop našel v smučarskih čevljih.

"Tekmo ocenjujem kot slabo; nisem našla dobrega občutka, nisem zadovoljna s superveleslalomom. Pričakovala sem, da bo šlo bolje, ampak ni šlo. Smuk je bil dober – zdaj, ko ni ravno najboljše, je treba iskati dobre stvari," je po zadnji tekmi na severnoameriški turneji dejala Tina Maze.

Zdaj alpske smučarje in smučarke čaka selitev na evropski sneg in superveleslalomski ter veleslalomski preizkušnji v St. Moritzu, od katerih Mazejeva pričakuje veliko več, saj je tam vedno dosegala dobre rezultate.

Upa, da bo bolje

"Mislim, da mi teren ustreza bolj kot tukaj. Letos sicer ni smuka, toda v St. Moritzu sem vedno smučala dobro; že zdaj se veselim prihodnjih tekem in upam, da bo bolje kot tu," je dodala 30-letna Črnjanka. 

Vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi ni bil zadovoljen niti s superveleslalomskim nastopom, čeravno je Mazejevi na smukih dvakrat uspelo doseči najboljšo uvrstitev v karieri na tem prizorišču.

"Eksperimentirala, ne da bi se prej dogovorili"

"Glede sobotnega smuka lahko rečem, da je bila v smuku hitra do predzadnjega odseka, kjer je bila še v boju za drugo mesto, nato pa so se pojavile težave z materialom v spodnjem delu. V superveleslalomu pa je izbrala čevelj, ki ga ne uporabljamo nikoli; malo je eksperimentirala, ne da bi se prej dogovorili," je dejal Massi.

"Upam, da je bilo tudi to posledica slabega smučanja. V soboto je na tehnično zahtevnih odsekih smučala zelo dobro, a je v spodnjem delu 'pokasirala' pol sekunde in zapravila možnost za kaj boljšega. Tu so bile vsekakor ekstremne razmere; z materiali sem prepričan, da smo na dobrem. Rezerve so še v Tininem pristopu – smučati mora tako, kot je smučala na smukih tukaj v Lake Louisu v tehničnem delu. Trenutno v svetovnem vrhu ni prav nobene smučarke, ki bi bila podobna Tini iz minule sezone. Tina Weirather in Lara Gut smučata dobro, ampak nista nepremagljivi."

Zadovoljstvo v slovenskem taboru

V preostanku slovenske ekipe, brez Tine Maze, so bili z izkupičkom severnoameriške turneje zadovoljni. Andrej Možina, glavni trener ženskih ekip in odgovorni trener hitrih disciplin, je spregovoril o tekmah v Severni Ameriki.

"Definitivno sem zadovoljen. Ilka Štuhec je bila na vseh tekmah med dobitnicami točk; vedno se je uvrščala na mesta okoli 15, kar je lep napredek glede na lansko sezono," meni Možina.

"Za smuke in superveleslalome je tudi bil tak cilj. Maruša Ferk se je dobro vrnila po enoletni odsotnosti s smukov, in to celo na terenu, kjer se ji je pripetila poškodba. Vemo, da je lahko za tekmovalce to zelo težko. Vanja Brodnik je na koncu že smučala bolje, a je imela nekaj smole z opremo, tako da ni mogla pokazati vsega, kar zna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.