Šport > Zimski športi
200 ogledov

Mastnak blizu zmagovalnega odra

tim mastnak Epa
Slovenski deskar na snegu Tim Mastnak je na tekmi svetovnega pokala v Scoulu še enkrat dokazal, da mu teren v tem švicarskem smučarskem središču ustreza.

Na prizorišču svoje prve zmage je Tim Mastnak v paralelnem veleslalomu zasedel peto mesto, kar je njegova najboljša letošnja uvrstitev in tudi najboljša moška v sezoni. Od Slovencev se je v izločilne boje uvrstila le še Gloria Kotnik, zasedla je deveto mesto. Oba sta imela po kvalifikacijah še precej boljše izhodišče. Kotnikova je bila druga, Mastnak, v lanski sezoni dobitnik veleslalomskega globusa, pa tretji.

A nato ju je čakal skoraj identičen scenarij. Kotnikova je že v osmini finala proti Poljakinji Alexandri Krol padla, Mastnak pa je v prvem dvoboju ugnal Nemca Stefana Baumeistra (tekmovalca sta imela enak čas, a je zaradi boljših kvalifikacij napredoval Slovenec), nato pa bili zanj prav tako usodni napaki v dvoboju s Poljakom, v polfinale je napredoval Oskar Kwiatkowski. Mastnak je prvo napako naredil že v zgornjem delu, zaostal, nato pa v lovu za Poljakom storil še drugo in proge ni prevozil.

Moško tekmo je dobil Rus Andrej Soboljev pred Avstrijcem Benjaminom Karlom, Švicar Dario Caviezel in Kwiatkowski sta si tretje mesto razdelila, pri ženskah pa je bila že tretjič v sezoni Nemka Ramona Hofmeister pred Rusinjama Sofijo Nadiršino in Mileno Bikovo.

Žan Košir je bil 19., Rok Marguč pa je ostal brez uvrstitve.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v torek, ko se bodo tekmovalci in tekmovalke v Bad Gasteinu merili v nočnem paralelnem slalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.