Šport > Zimski športi
22 ogledov

Maze: "Naj bo Zlata lisica pravljična"

Tina Maze EPA
Tina Maze bo imela na današnjem veleslalomu na 49. Zlati lisici startno številko sedem, tekmovanje bo začela Nemka Viktoria Rebensburg. Prva vožnja bo na programu ob 10. uri, druga pa ob 13.15.

Lansko leto je bila tekma iz Pohorja prestavljena v Kranjsko Goro, predlani pa je zaradi premehke proge celo odpadla.

Na veleslalomu bo sicer nastopilo še pet Slovenk: Ana Drev (številka 22), Tina Robnik (41), Ilka Štuhec (54), Katarina Lavtar (55) in Ana Bucik, ki bo začela s številko 66 med 68 prijavljenimi tekmovalkami.

Vreme naklonjeno

Ker vremenoslovci med tem vikendom napovedujejo temperature pod lediščem, mariborski organizatorji pričakujejo trdo podlago in obljubljajo lepo tekmo, ki naj bi na Snežni stadion v dveh dnevih privabila prek 20.000 gledalcev.

Gre po 16 zmago?

Mazejeva si je v tej zimi priborila že 15 stopničk za zmagovalke in bi si v primeru današnje zmage že zagotovila mali veleslalomski kristalni globus; po Zlati lisici sta na programu svetovnega pokala le še dva veleslaloma.

"Skušala bom narediti to, kar počnem že vso zimo. Imam zelo veliko prednost v svetovnem pokalu, kar je zame veliko olajšanje. Dokazala sem, da lahko smučam hitro in dobro. To je bil cilj in v domovino sem se vrnila z zelo veliko prednostjo v skupnem seštevku svetovnega pokala. To je zelo dobro, seveda pa se želim izkazati tudi v Mariboru," je napovedala Mazejeva, najboljša smučarka letošnje sezone.

Na svojem Facebook profilu pa je po žrebu štartnih številk zapisala: "Navijate za vse, najbolj pa seveda za naše punce in zame! Se vidimo, naj bo to leto pravljična Zlata Lisica!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.