Šport > Zimski športi
1 ogledov

Maze: Občutki so enkratni

Tina se je veselila sedme zmage v karieri.
1/26
Žurnal24 main
Tina Maze je na 45. Zlati lisici sedmič v karieri stopila na najvišjo stopničko in ponovila uspeh iz leta 2005. Zmago je posvetila svojima trenerjema: "Ker sta dala srce, da smo spet na vrhu."
 

Preberite še:

Zlata lisica: Tina Maze predobra za tekmice
Intervju: Vreni Schneider je verjala v Tino Maze
Intervju: Andrea Massi o trnovi poti na vrh

Kakšni so občutki po tej zmagi?
Občutki so enkratni. Glede na to, da sem v tej sezoni že nekajkrat dobro smučala, sem si želela le to, da bi mi v Mariboru uspeli dve dobri vožnji. Taki, ki bi zadostovali za stopničke. Te zmage sem res zelo vesela. Izkoristila sem priložnost, ki se mi je ponudila. Izpolnila sem tudi cilj, ker sem osvojila 400 točk, tako da lahko jutri v slalomu nastopim takoj za prvo trideseterico.

Pokal je prejela iz rok premierja. © Nik Rovan

 
To je druga zmaga v Mariboru. Ta proga vam očitno leži ...
Res je. Poleg tega je bila proga izjemno pripravljena. Vse tekmovalke so imele enake pogoje. Tako trde podlage, kot je bila tu v Mariboru, v tej sezoni še ni bilo. Pohvalila bi prireditelje in zahvalila bi se rada vsem tistim, ki so mi omogočili, da sem pred to sezono sploh nadaljevala s kariero, od bivšega ministra, pokroviteljem in smučarskemu klubu. Ta zmaga je zahvala vsem tem in seveda mojima trenerjema, ki sta res dala srce v to, da smo se vrnili v vrh.

Kaj je bilo danes drugače od Söldna, kjer se niste niti uvrstili v finale?

Na začetku januarja smo zelo dobro trenirali na trdi podlagi. In v Mariboru je bila tudi takšna. Če mi je smučka zdrsnila, ker je bilo res ledeno, me to ni zmotilo. Če treniraš na taki podlagi, je namreč bistveno lažje. Bila sem tudi zelo sproščena. Poleg tega je bila to domača tekma, navijači so me spodbujali od starta do cilja. Fizično sem bila zelo močna, tudi v spodnjem delu proge, ki je bila precej dolga in zahtevna. Videlo se je, da nekatere niso zdržale do konca. Mene so noge ubogale, naredila sem dobre zavoje, tudi navijači so me ponesli in vse to je pripomoglo h končnemu uspehu.

 
 

Bila sem zelo sproščena. Poleg tega je bila to domača tekma, navijači so me spodbujali od starta do cilja. Fizično sem bila zelo močna, tudi v spodnjem delu proge, ki je bila precej dolga in zahtevna.

Tina Maze

 
Kaj menite o ekipnem uspehu Slovenk?
Žal mi je, da mogoče ostali dve punci v drugi vožnji nista tako napadli in prišli naprej, ker sta bili v prvi vožnji hitri in bili lahko to ponovili.

Bo po tej zmagi za vas lažje na naslednjih tekmah?
Zame je bilo že v zadnjem času lažje, ker imam že nekaj časa na smučkah dober občutek. Pomembno je tudi to, da sem sproščena. S tem rezultatom pa bo sproščenost še zagotovo večja in bom še lažje smučala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.