Šport > Zimski športi
3 ogledov

Maze: Ocena svetovnega prvenstva je sedi, 4!

tina maze EPA
Najboljša alpska smučarka na svetu Tina Maze je na svoji spletni strani objavila zapis o dogajanju v Schladmingu. "Bilo je nepozabno, polno energije, pričakovanj, navdušenja! Ocena svetovnega prvenstva je sedi, 4," je med drugim zapisala Mazejeva.

"Avstrija se je zopet pokazala kot nacija številka ena v smučarskem športu! Bučanje v ciljni areni, korektno navijanje in veliko spoštovanje do najboljših smučarjev! Pravi smučarski praznik! Zato je bilo lepo biti del tega dogodka in se pokazati v najboljši luči," je v uvodu zapisala Tina Maze pod fotografijo njenih treh medalj – srebrnih iz veleslaloma in superkombinacije ter zlate iz superveleslaloma, ki se bleščijo v soncu na peščeni plaži.

"Počitek je prišel prav. Zamenjati belo barvo snega za zeleno barvo trave in modro morje je pravi balzam za dušo. Ker sem veliko energije, moči in hitrosti nabirala na plaži, sem vse tri 'GOSPE' prinesla v zahvalo."

"Nisem vedno pokazala najboljših voženj"

"Ocena svetovnega prvenstva je sedi, 4! Nisem naredila vsega, nisem vedno pokazala svojih najboljših voženj. Kljub temu so zlata in dve srebrni medalji izjemen in zgodovinski uspeh. Preveč sem popustila v smuku in superkombinaciji. Vse preostalo štejem za dobro borbo," je nastope na svetovnem prvenstvu v Schladmingu ocenila Mazejeva.

"Utrujenost je bila že prisotna, zato se zahvaljujem vsem navijačem, sponzorjem, novinarjem in konec koncev tudi moji družini, ki razume, da ob takšnem norem ritmu potrebujem več časa zase, da se lahko dobro pripravim na tekme."

Konec tedna spet na snegu

Tina Maze bo znova stopila na sneg že konec tega tedna, saj jo v Meribelu v Franciji čaka vikend hitrih disciplin. V skupnem seštevku svetovnega pokala ima 29-letna Črnjanka 1.694 točk, drugouvrščena Nemka Maria Höfl-Riesch pa 806. Do konca sezone oziroma finala v švicarskem Lenzerheideju so še tri postaje – Meribel, Garmisch-Partenkirchen in Ofterschwang.

"Čaka nas še sklepni del sezone. Nanj se bom pripravila z vsem svojim znanjem. Želim izpeljati sezono v vrhunskem slogu. Verjetno mi bo adrenalin popustil šele maja in od sreče se bom zjokala nekje na samem. Do takrat pa pokončno naprej," je zapis zaključila Tina Maze.

Komentarjev 3
  • ennanova 10:41 22.marec 2013.

    Množična psihologija in prihodnost človeškegaKo občudovalci Tine Maze zrejo v smučarko, v njej ne vidijo le mlade uspešne ženske z izjemnimi telesnimi zmožnostmi, temveč dobesedno vidijo vse svoje želje, upe, pričakovanja, predsodke in stereotipe, vidijo tako čislani kapitalistični uspeh,<br ...prikaži več />http://za-misli.si/teorija/besede/876-mnozicna-psihologija-in-prihodnost-cloveskega

  • Scott 17:52 20.marec 2013.

    Bravo Tina, pa še za Janšo si kot tudi vsi tvoji domači, bravo!

  • Darko 13:50 19.februar 2013.

    Tina, super si. Veliko uspeha še naprej.