Šport > Zimski športi
29 ogledov

Mazejeva napolnila baterije

tina maze veleslalom EPA
Tina Maze bo po dveh zaporednih odstopih v Mariboru novo vrhunsko uvrstitev napadala v Bolgariji.

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je minuli konec tedna v Mariboru na Zlati lisici zabeležila dve ničli, tako na veleslalomu in slalomu je odstopila in v skupnem seštevku svetovnega pokala v lovu na veliki kristalni globus izgubila precej točk. Popravni izpit sledi že konec tega tedna v Banskem v Bolgariji.

Bansko sicer ni stalna postaja ženskega svetovnega pokala, nazadnje je bila tekma tam na sporedu leta 2012, takrat so tekmovali tudi moški. Tekmo je prizorišče gostilo tudi leta 2009. Mazejeva ima na to bolgarsko zimskošportno središče lepe spomine, nenazadnje je tam dvakrat že stala na zmagovalnem odru.

84 točk prednosti pred Fenningerjevo

Po slabšem prejšnjem vikendu v štajerski prestolnici je vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi svoji varovanki namenil dva dneva počitka, po sredini selitvi v Bolgarijo pa bo Mazejeva v četrtek že trenirala na prizorišču.

Bansko bo že v petek gostilo superveleslalom, ki je odpadel v Bad Kleinkirchheimu, nato sledi v soboto še en superveleslalom in v nedeljo alpska kombinacija s slalomom in superveleslalomom. Vse skupaj paket tekem, pisan Mazejevi na kožo, ki želi ohraniti oziroma povečati prednost pred prvo nevarnostjo v skupnem seštevku, Avstrijko Anno Fenninger. Ta na drugem mestu z 901 točko za 84 zaostaja za slovensko šampionko.

Odstopa posledica psihološke utrujenosti

Mazejeva se je na pohorski strmini v Mariboru spopadala predvsem s številnimi motnjami koncentracije, kot je po Zlati lisici dejal vodja ekipe Massi. Z glavo ni bila pri stvari in čeprav je fizično izvrstno pripravljena, sta ji dobri uvrstitvi po smučini spolzeli zaradi psihološke utrujenosti.

Omenjena dneva počitka naj bi Korošici vrnila predvsem svežino, s katero bo napadla zaključek sezone. Po Banskem se karavana smučark seli še v Garmisch-Partenkirchen, Are in na finale v Meribelu.

"Tina je v Mariboru smučala odsotno, zato sem ji v dveh dnevih po tekmovanju namenil počitek. Veliko ljudi in trenerjev misli, da potrebuje športnik le fizični odmor, pri tem pa se pozabi na psihično utrujenost. V 48 urah, kolikor smo počivali, bo samo veliko pridobila. Psihološka utrujenost je namreč veliko bolj nevarna kot telesna in če si dobro delal v preteklosti, mi smo zadnjih osem let na najvišji ravni, potem si takšen premor lahko privoščiš. V 48 urah smo precej pridobili in nič izgubili," je pred nadaljevanjem naporne sezone dejal Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.