Šport > Zimski športi
9 ogledov

Miller po hudem padcu na operacijo

bode miller padec beaver creek 2015 superveleslalom
1/10
EPA
Ameriški smučar Bode Miller je prestal operacijo po hudem padcu na superveleslalomski tekmi SP v Vailu/Beaver Creeku.

Norvežan Kjetil Jansrud, ki je kot prvi favorit superveleslaloma na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku na četrtem mestu bron zgrešil za tri stotinke, je moral po tekmi na pregled rame v bolnišnico v Vailu, kjer je na operacijski mizi končal Američan Bode Miller. Ta je padel in je zanj prvenstva konec, Jansrud pa bo verjetno nastopil na smuku.

Miller, zaradi poškodbe in operacije hrbta v tej zimi pred tem še ni tekmoval, je pri veliki hitrosti padel s hrbtom obrnjen proti cilju in nato dolgo drsel po progi. Sam je sicer prišel v ciljni iztek, vendar si je pri padcu, verjetno ob robnik smučke, porezal mišico na desni nogi. Najprej so mu jo na prizorišču povili, po podrobnem pregledu v bolnišnici v Vailu pa je moral štirikratni svetovni prvak na operacijo.

"Počutim se srečnega, saj bi bilo lahko vse veliko hujše," je 37-letni Miller po svoji verjetno zadnji tekmi na svetovnih prvenstvih sporočil prek družabnega omrežja.

Medtem ko je za Millerja prvenstvo končano, pa v norveškem taboru pravijo, da bo Jansrud konec tedna verjetno lahko nastopil na smuku. Med tekmo je z levo ramo pri veliki hitrosti zadel ob vratca. Zaradi precejšnjih bolečin so ga odpeljali na preventivni pregled v bolnišnico.

 

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 10:14 06.februar 2015.

    Ima kar smolo, podobno kot Lindsey.