Šport > Zimski športi
1277 ogledov

Mnogi so ga za to sezono že odpisali, toda Anže Lanišek že skače

Lanišek Profimedia
Najboljši slovenski smučarski skakalec v svetovnem pokalu zadnjih sezon Anže Lanišek se je mesec dni po poškodbi vrnil na skakalnice. Kot je 27-letni Domžalčan v sredo objavil na Instagramu, je v Planici že opravil prve skoke po poškodbi.

Medtem pa so pri RTV Slovenija poročali, da je Lanišek v Planici opravil štiri skoke in da se bo v svetovni pokal vrnil, tako kot je pred časom napovedal sam, že za norveško turnejo. Ta se bo začela 8. marca v Oslu.

Lanišek si je konec januarja na enem zadnjih treningov v Planici pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih na Kulmu poškodoval desno koleno. Zdravniki so takrat povedali, da ima poškodovano notranjo stransko vez, vendar operacija ne bo potrebna.

Začasno je moral nositi kolensko opornico in čeprav so zdravniki predvidevali, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca, je Lanišek že konec februarja opravil prve skoke. Glede na to, da je bilo predvideno okrevanje ocenjeno na dva meseca, so Laniška mnogi že odpisali za aktualno sezono, toda sam je že ob začetku rehabilitacije poudarjal, da zanj ta sezona še ni zaključena.

Kot je dejal v začetku tega meseca, je bil prepričan o tem, da se v svetovni pokal vrne še to sezono.

"Načrt je norveška turneja. Bomo videli, ne smemo prehitevati dogodkov. Če ne bom 100-odstoten, pač ne bom. In na tak način tudi ne mislim hoditi na tekme," je o svoji vrnitvi takrat dejal Lanišek, ki je tokrat ob posnetku enega od skokov enostavno zapisal: "Paše".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pepe007 09:14 29.februar 2024.

    Zdravje je prvo, ker je lastnost posameznika. Njegovih težav si ne bomo "lastili", z uspehi pa se bomo poistovetili. Torej zase mora na žalost poskrbeti sam. Tak je ta svet, pa če je pravično ali ne.