Šport > Zimski športi
14 ogledov

Morgenstern že v soboto na vrhu skakalnice

Thomas Morgenstern EPA
Thomas Morgenstern je po hudem padcu v Titisee-Neustadtu že pripravljen na nastop na novoletni turneji.

Avstrijski smučarski skakalni as Thomas Morgenstern, ki se je pri padcu na tekmi v Titisee-Neustadtu pred dvema tednoma grdo potolkel, bo nastopil na bližnji novoletni turneji. Že pred tem bo v soboto opravil prvi trening po padcu v Nemčiji, po katerem si je zlomil prst in dobil precej odrgnin.

"Vesel sem, da bom lahko nastopil v Oberstdorfu. Pred dvema tednoma si kaj takega ne bi predstavljal. Takrat sem imel v mislih povsem druge stvari," je povedal 27-letni skakalec. Zaradi zlomljenega mezinca leve roke bo na treningih in tekmah nosil posebno opornico, potreboval pa bo tudi več pomoči kot običajno.

Prvič z opornico

"Občutek je malo nenavaden. Še nikoli nisem skakal s takšno opornico. Moj fizioterapevt pa mi bo pomagal pri zapenjanju čevljev in opreme," je še dodal koroški skakalec in obenem izrazil veselje nad tem, da se tako poškodovani mezinec kot odrgnine in ureznine po obrazu in telesu hitro celijo.

Na tekmi v Nemčiji je Morgenstern padel pri doskoku, nato ga je raztegnilo, nekajkrat se je zakotalil po doskočišču, pri tem pa ga je ena od smuči udarila po obrazu. Za kratko je tudi izgubil zavest, a so bili že prvi pregledi v bolnišnici obetavni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.