Šport > Zimski športi
0 ogledov

Na SP je cilj kolajna

Tina Maze se je po nedeljskem četrtem mestu prebila že na tretje mesto veleslalo Žurnal24 main
Tina Maze je z dvema četrtima mestoma v Cortini d'Ampezzo zelo zadovoljna. Tudi v ponedeljek na superveleslalomu bo dala vse od sebe. Na SP je cilj kolajna.
 

Preberite še

Vogrinec, Košir o uspehu smučarjev

Ste zadovoljni z drugim četrtim mestom v dveh dneh ali je zaradi tega kaj grenkega priokusa?
Zelo sem zadovoljna. Z malenkost več sreče bi bila lahko tudi na stopničkah. Je pa tudi mesto tik pod odrom za zmagovalke pokazatelj, da sem na dobri poti, kar me veseli. Moj cilj v letošnji sezoni je, da bi se v vseh disciplinah uvrščala visoko.

Ste se že videli na stopničkah ob napaki Elisabeth Görgl?
Res je, takrat smo se že razveselili tretjega mesta, a je imela veliko zalogo s prvega teka, tako da se žal ni izšlo. Takšen je pač šport.

Mazejeva je za tretjim mestom na nedeljskem veleslalomu zaostala za 28 stotink sekunde. © EPA

 
Kaj pričakujete od ponedeljkovega superveleslaloma?
Pričakujem, da bom še enkrat dobro tekmovala, da bom ostala zbrana in da bom smučala kar najbolje. Tempo tekem je kar hud, ampak na vsaki tekmi poskušam dati vse od sebe. Tako bo tudi jutri, ko mislim, da bo še ena super tekma.

Načrtovanje forme pred SP je bilo očitno uspešno …

Na začetku nikoli ne veš, kje si, kako dobre so druge tekmovalke. Delali smo dobro in to se nam zdaj obrestuje. Načrtovati formo je težko in nam je letos uspelo, zato smo tega zelo veseli.

Zdaj ko veste, da ste v svetovnem vrhu, merite na SP na kolajno?
Zagotovo je cilj kolajna. To je le najpomembnejša tekma sezone. Že v svetovnem pokalu sem dokazala, da sem dobro pripravljena, in zato se veselim, da bom lahko to pokazala tudi v Val d'Iserju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.