Šport > Zimski športi
28 ogledov

Na SP odločitve v vseh panogah

nordijsko sp skoki predazzo peter prevc EPA
Na nordijskem svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme bodo danes nastopili predstavniki v vseh disciplinah, ki sodelujejo na tekmovanju.

Na različnih prizoriščih se bodo namreč zvrstile ekipne tekme v nordijski kombinaciji, smučarskem teku in smučarskih skokih, kjer bo premierno na sporedu tekma mešanih ekip.

Nordijski kombinatorci, slovenske barve bodo branili Marjan Jelenko, Mitja Oranič, Gašper Berlot in Matic Plaznik, bodo najprej ob 10. uri opravili tek, skoki sledijo ob 15. uri.

V ekipnem sprintu smučarskih tekačev v prosti tehniki bosta nastopili dve slovenski dvojici, Katja Višnar in Vesna Fabjan ter Rok Tršan in Boštjan Klavžar. Kvalifikacije bodo na sporedu ob 10. uri, finalne preizkušnje pa ob 12. uri.

Nazadnje bodo na sceno stopili še smučarski skakalci in skakalke na tekmi mešanih ekip, ki bo na nordijskih SP prvič na sporedu. Tekma se bo začela ob 17. uri, Slovenijo pa bodo zastopali Špela Rogelj, Urša Bogataj, bronasti junak sobotne tekme na manjši napravi Peter Prevc in Jaka Hvala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.